Szeged és környéke

2010.08.18. 20:41

Habsburg György Csongrád megyében járt

Szeged, Zsombó - 40 belvízkárosult családot segít adományaival Csongrád megyében a Magyar Vöröskereszt. A zsombói rászorulóknak Habsburg György elnök részvételével adták át a segélycsomagokat.

Munkatársunktól

Hat családnak adott át építőanyagot és élelmiszercsomagot a Magyar Vöröskereszt nevében Habsburg György tegnap Zsombón. A 129 éves szervezet elnöke elmondta: a május-júniusi esőzések óriási problémákat okoztak az országban, ezért a Vöröskereszt 10 megyében a kezdetektől segíti a belvíz miatt bajba jutottakat.

Csongrád megyében Zsombón kívül Domaszéken, Szatymazon, Csongrádon, Kiszomboron, Szentesen és Zákányszéken összesen 40 károsult családot támogatnak 4 millió forint értékben. Közülük 20-an kapnak építőanyagot, míg a többiek tartósélelmiszer-csomagot és tisztítószereket vehetnek át. Habsburg György hangsúlyozta: hazánk a belvízkárok utáni legfontosabb fázisban van, az újjáépítésében. A szegedi Szent Gellért magánklinika plasztikai sebészete és Mihályffy Zsolt építészmérnök a Vöröskeresztet segítő munkájáért emlékplakettet vehetett át Habsburg Györgytől.

Habsburg György Csongrád megyében járt. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)


Az elnök ezután a Szegeden, a megyeházán tett látogatást, ahol egész nap véradást tartottak. Kora délután már 50 embertől vettek vért – a segítségnyújtásért cserébe sör és Pick szalámi járt. A véradás a retro stílus jegyében zajlott: az egyik teremben a régi orvosi plakettek mellett a SZOTE 1990-ben használt orvosi köpenyeit is kiállították. A rendezvényt biztosító rendőrök szintén a 90-es évek elején használt szürkéskék egyenruhában jelentek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!