Szeged és környéke

2011.02.23. 20:43

Március 18-án indul a 8. Szegedi Tavaszi Fesztivál

Szeged - Tolcsvay László oratóriumának, a Mária evangéliumának helyi bemutatója a 8. Szegedi Tavaszi Fesztivál kiemelt programja. A rendezvénysorozat március 18-án indul és április 3-áig tart.

Munkatársunktól

Idén sincsenek könnyű helyzetben a rendezvényszervezők; a március 18-án induló 8. Szegedi Tavaszi Fesztivál sem jöhetett volna létre a fő támogató, a Spar Magyarország nélkül – mondta el lapunknak [namelink name="Elekes Zoltán"]. Az április 3-áig tartó fesztivál igazgatója szerint idén is minden korosztályt megszólító kínálatot igyekeztek összeállítani. Különösen érdekesnek ígérkezik [namelink name="Tolcsvay László"] új oratóriuma, a Mária evangéliuma – nem azonos a 90-es években a szabadtérin is játszott rockoperával –, amelynek szegedi bemutatóját március 19-én tartják a dómban. A nagyszabású jótékonysági koncertet a Szent-Györgyi Albert Rotary Klubbal közösen rendezik.

Hagyományos programnak mondható már [namelink name="Gryllus Vilmos"] gyermekkoncertje, amit a Belvárosi moziban rendeznek meg. Kollektív neurózis a címe annak a zenés darabnak, amelyben [namelink name="Szulák Andrea"], [namelink name="Falusi Mariann"], [namelink name="Szirtes Edina Mókus"], [namelink name="Sárik Péter"] és [namelink name="Danis Lídia"] lép fel az IH Rendezvényközpont kávézójában. „Tudod, hogy nincs bocsánat" címmel újra elhozza Szegedre nagy sikerű József Attila-estjét [namelink name="Hobo"]. Az IH Rendezvényközpontban tartja új színházi estjének szegedi bemutatóját a L'art Pour L'art Társulat.

Különösen érdekesnek ígérkezik Tolcsvay László új oratóriuma, a Mária evangéliuma. Fotó: Schmidt Andrea

Különösen érdekesnek ígérkezik Tolcsvay László (balra) új oratóriuma, a Mária evangéliuma.
Fotó: Schmidt Andrea

[namelink name="Sztáry Erika"], a fesztivál programigazgatója elmondta: idén is lesz Szegedi Fotószalon – a fotográfusok seregszemléjét azonban szabadtéri tárlatként a Klauzál téren szervezik meg.

Több társult rendezvény is része a fesztiválprogramnak: többek között [namelink name="Kosztándi István "]hegedűművész, [namelink name="Császár Zsuzsanna"] zongoraművész és [namelink name="Ludmány Sebestyén"] gordonkaművész kamaraestje a Korzó Zeneházban, valamint a Somogyi Károly életéről készült kiállítás a Somogyi-könyvtárban. A részletes program hamarosan elérhető a fesztivál honlapján: www.sztf.hu. Jegyek a Reök-palotában, a szabadtéri jegyirodájában kaphatók majd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!