Szeged és környéke

2011.05.27. 02:56

Tervezze meg velünk hétvégéjét!

Csongrád megye – Tanácstalan, hova menjen a hétvégén? Elege van az otthonülésből? Csemegézzen kínálatunkból! Ízelítő a hétvége fontosabb Csongrád megyei programjaiból.

Delmagyar.hu

Május 27. péntek

A gyermeknapi programok már pénteken elkezdődnek: délután három órától Szegeden a megyeháza parkolójában a Csongrád Megyei Önkormányzat rendez gyermeknapot. Fél négytől az Óperenciás Bábszínház adja elő a Csalafintaságok a csalitosban című mesejátékot, játszóházat tart a Tulipántos Alkotóműhely, lesznek játékos vetélkedők, akadályversenyek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében. További programok: Európa-fal, lufihajtogatás, kézműves-foglalkozások, sárkánytér, arcfestés.

Óperenciás Bábszínház - Felhő Fáni meséi

Ezen a napon kezdődnek a kübekházi falunapok is, amelynek egyik fő attrakciója, a hármas határ megnyitása azonban csak másnap, május 28-án lesz. Falunapok lesznek Tápén is, délután három órától sportvetélkedőkkel indul a programsorozat, hat órától pedig megtartják a hivatalos megnyitót, valamint a Tápén élő művészek kiállítását is megnyitják. Délután hat órától a Katolikus házban a Misztrál együttes koncertezik. Este a Garaboncziásban a Timur Lenkre lehet lazulni.

Timur Lenk - Kultúrrap

Szentesen a vasutas sporttelepen ezen a napon kezdődik a motoros találkozó. Héttől a Zorall zúz, éjféltől pedig a Blues Company nyomul, a két koncert között – ígérik a szervezők – lesz erotikus kavalkád is.

Zorall - Déli partok
Május 28. szombat

Kübekházán reggel kilenctől kezdődnek a programok határnyitással és főzőversennyel. A nap fénypontja szinte biztosan a Ketyeró Ringen lesz, ahol a település háztartásaiban lévő saját kezűleg készített vagy vásárolt kistraktorok flúgos futama lesz. A nyeremény 20 liter benzin. Fél héttől [namelink name="Balázs Pali"] szórakoztatja a nagyérdeműt, a parádé tűzijátékkal és hajnalig tartó utcabállal zárul.

Balázs Pali - Nem adom kölcsön a szívem

Mórahalmon 11 órától a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben szezonnyitó strandpartira várják a napozni vágyókat.

Tápén a falunap folytatásaként egyebek mellett tekeversenyre várják az érdeklődőket, de tartanak bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági családi napot is. Fél öttől rendezik meg a II. Tápéi Szelíd Motoros Találkozót, ahol [namelink name="Ganxsta Zolee"] újra a Kartellel zötyög a szerb határ felé.

Ganxsta Zolee és a Kartel - A szerb határ felé

Délután három órától a Napfény park parkolójában Boszorkányok négy keréken női autós ügyességi versenyt rendeznek.

Szentesen a motoros találkozó második napján egy órakor lesz a motoros felvonulás, délután kettőtől játékos vetélkedőket rendeznek, este pedig vizespólókban mérkőzhetnek meg a bevállalós csajok, éjszaka a húrokat a Metalstorm és az AB-CD tépi.

AB CD - Highway To Hell (AC DC Tribute)
Szegeden este hét órakor kezdődik a Dömötör-díjátadó gála a Szegedi Nemzeti Színházban, míg a Dóm téren Lisztet éltetik, fellép mások mellett [namelink name="Vásáry André"] is.

Május 29. vasárnap

A Szent István térre költözik gyermeknapon a Százszorszép Gyermekház, a kavalkád tíz órakor kezdődik. Ugyanott délután kettőkor a SzegedArt képzőművészeti fesztivál is megnyílik.

Tápén, a téli kikötőben már reggel hatkor megkezdődik a horgászverseny, majd nyolctól a tápéi templomban gyékényáldással egybekötött szentmise lesz. Este a sztárvendég [namelink name="Sasvári Sándor"] lesz, akit a Fivérek koncertje követ, de előttük operett és musical show-t is hallgathatnak az érdeklődők, a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek előadásában, közreműködik mások mellett [namelink name="Gyimesi Kálmán"] Szeged díszpolgára.

Sasvári Sándor - Érted vagyok és Te értem vagy

A Napfény Parkban a VIII. Toyota TMAX Kupa országos szlalombajnokság harmadik futamát rendezik.

Eközben Algyőn repüléstörténeti emléknap és nemzetközi vitézi találkozó lesz, ahol előbb [namelink name="Kasza Tibor"], majd [namelink name="Janicsák Veca"] is műsort ad.

Janicsák Veca - Most múlik pontosan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!