Szeged és környéke

2011.10.13. 20:33

A Chevrolet C-Mobil új autóval lepte meg a szegedi S.O.S. ifjúsági ház lakóit

Szeged - Egy új Chevrolet Aveót kapott az S.O.S. Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának szegedi ifjúsági háza, az autó kulcsát csütörtökön vehette át az intézmény vezetője.

A Chevrolet Magyarország ezzel a hatodik, egyben utolsó adomány gépkocsit adta át hazánkban, csatlakozva a cég európai akciójához, amelyben a százéves fennállás alkalmából 100 autót adnak át a kontinens S.O.S. szervezeteinek.

Chevrolet Aveót kapott az S.O.S. Gyermekfalu szegedi ifjúsági háza. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Az adományátadás után születésnapi ünnepséget is rendeztek a Chevrolet C-Mobilnál, Szegeden, az Algyői úton. A 100 éves Chevrolet százszeletes óriástortával kínálta vendégeit. Emellett amerikai hot doggal, a Standby együttes zenéjével és quadozási lehetőséggel kedveskedtek a gyerekeknek, akik szintén készültek egy rövid műsorral. A programon részt vett [namelink name="Vajda Attila"] olimpiai bajnok kajakos is, aki 2008 óta az S.O.S. Magyarország jótékonysági nagykövete.

A Zágráb utcában működő szegedi lakásotthonban 14–24 éves, állami gondoskodásban élő fiatalok laknak, akik a battonyai, illetve kecskeméti gyermekfaluból érkeztek a városba tanulni. Jelenleg telt ház van a 12 férőhelyes intézményben. [namelink name="Vágvölgyi Tibor"] igazgató elmondta: nagy segítségükre lesz az új autó – ügyintézéshez, iskolába szállításhoz, utazáshoz és a szülőkkel való kapcsolattartás megkönnyítésére is tudják majd használni. Nem lesz nehéz egyébként felismerni őket, hiszen a hófehér adományautót gyerekrajzokkal matricázták fel.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!