Szeged és környéke

2011.10.19. 21:41

Vizsgálják a Mórakertet

Szeged - A NAV bűnügyi igazgatósága nyomozást indított a felszámolás alatt álló Mórakert tész sajtóinformációk szerint több milliárd forintra rúgó adóssága miatt. Az ügyről hivatalos tájékoztatást egyelőre nem adnak.

Munkatársunktól

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága csődbűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított a Mórakert Szövetkezettel szemben. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik.

Kérdésünkre a nyomozó hatóságtól a következő tájékoztatást kaptuk: „A kérdéses ügyben egy feljelentés nyomán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága nyomoz 2011 júniusa óta. Tekintve, hogy a legapróbb részleteket is feltáró nyomozás korai szakaszában járunk, konkrét fejleményekről még nem beszélhetünk. Gyanúsított nincs."

A közleményben utalnak arra is, hogy a sajtóban eddig megjelent konkrét adatok – vagyis az, hogy hány milliárd forintról is van szó – nem a pénzügyi nyomozóktól származnak. A nyomozó hatóság ugyanis mindeddig – a nyomozás érdekeire hivatkozással – nem adott konkrét választ. „A nem helytálló, ugyanakkor tényként közölt állítások hátráltatják a NAV bűnügyi szervezetének munkáját" – írta levelében a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága. Az eddigi sajtóinformációk szerint a Mórakert több milliárd forintos adósságot halmozott fel az elmúlt években.

Úgy tudjuk, az ügyben érintett [namelink name="Nógrádi Zoltán"] országgyűlési képviselő, Mórahalom polgármestere is. Nógrádi telefonon annyit közölt lapunkkal: az ügyről nincs információja, hivatalosan nem értesítették semmiféle nyomozásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!