Szeged és környéke

2012.04.17. 20:44

Feljelentést tett a Jobbik a szegedi vízmű ügyében

Szeged - A párt szerint 2,5 milliárdos kárt okozott egy szerződéshosszabbítás 2006-ban. Vona Gábor pártelnök Szegeden más témában polgári engedetlenséget helyezett kilátásba.

Delmagyar.hu

Feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél [namelink name="Tóth Péter"], a Jobbik megyei elnöke, mert a Jobbik szerint 2,5 milliárd forintos kárt okozott 2006-ban [namelink name="Botka László"] polgármester és az akkori képviselő-testület azzal, hogy megszavazta a Szegedi Vízmű Zrt. francia, kisebbségi tulajdonosával, a Veolia Waterrel kötött szerződés meghosszabbítását – erről Tóth kedden egy sajtótájékoztatón beszélt, melyen ott volt [namelink name="Vona Gábor"] pártelnök, és [namelink name="Keresztúri Farkas Csaba"] jobbikos önkormányzati képviselő is. A téma nem új: Keresztúri már 2011 márciusában is tartott az ügyben sajtótájékoztatót.

Vona Gábor szegedi sajtótájékoztatója. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Tóth kiemelte: a szerződéshosszabbítás négy nappal az előtt a törvénymódosítás előtt született, amely kimondta: a vízszolgáltatást a jövőben csak 100 százalékig önkormányzati tulajdonban lévő társaságok végezhetik. Az önkormányzat korábban azzal érvelt: a hosszabbítással 42 százalékos díjemeléstől óvta meg a lakosokat. [namelink name="Solymos László"] alpolgármester akkor azt is mondta: ha a Jobbik bármilyen eljárást kezdeményez, és meghurcolják az önkormányzatot, akkor hamis vád miatt a városvezetés is eljárást kezdeményez.

Vona Gábor az üggyel kapcsolatban közölte: Botka László az MSZP új generációjának ismert arca, de az elődök útját járja. Kritizálta a Fideszt is, szerinte a mostani kormány csúcsrajáratta az emberek félrevezetését. Beszélt arról is, hogy 2014-ben lejár a külföldiek földvásárlásának moratóriuma. A magyar földet alaptörvény nem védi, a Fidesz földtörvényt ígért dán mintára, csakhogy a dán modellt az „Európai Bíróság kiherélte". A magyar föld olcsó préda lesz, amit a Jobbik nem tűr. Ebben az esetben „fel fognak borulni a játékszabályok, a polgári engedetlenség ideje jön el" - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!