Szeged és környéke

2012.06.25. 21:46

Virág-ügy: mint a rétes tészta

Szeged, Budapest - A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon eljárási hiba miatt hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét a Virág cukrászda ráépítési perében.

Munkatársunktól

Indoklása szerint ugyanis a törvényszék nem hozhatott volna részítéletet az ügyben. Az ítélőtábla új eljárás lefolytatására kötelezte a Fővárosi Törvényszéket – tájékoztatta lapunkat a szegedi önkormányzatot képviselő ügyvéd, [namelink name="Bene István"].

A ráépítési perben márciusban született elsőfokú ítélet a Fővárosi Törvényszéken. E per lényege, hogy [namelink name="György Sándor"] ráépítés jogcímen egyharmad tulajdonrészt szeretne szerezni a Virágban, mondván: százmilliókat fordított a cukrászda felújítására. Első fokon a bíróság részítéletében mindkét alperes – a felszámolás alatt álló Virág Cukrászda Kft. (nem azonos a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft.-vel, amely ellen május végén nem jogerősen első fokon pert nyert a város – a szerk.) és a szegedi önkormányzat – vonatkozásában megalapozatlannak tartotta és elutasította György Sándor keresetét, aki fellebbezett az ítélet ellen.

György Sándor az eljárásban másodlagos kereseti kérelmet is előterjesztett arra az esetre, ha a bíróság elutasítja a ráépítéssel kapcsolatos követelését. Jogalap nélküli gazdagodás jogcímen 300 millió forintot szeretne kapni az alperesektől. A Fővárosi Törvényszék az önkormányzat mint másodrendű alperes vonatkozásában ezt a keresetet is megalapozatlannak tartotta, ugyanakkor a per tárgyalását a részítélet jogerőre emelkedéséig felfüggesztette.

Bene István lapunknak elmondta: a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon ugyanakkor kimondta végzésében, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján alaptalan György Sándor mindkettő – ráépítés és jogalap nélküli gazdagodás jogcímen – várossal szemben indított keresete. Az ügyvéd nem tudott arra válaszolni, hogy mikor folytatja le az új eljárást a Fővárosi Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!