Szeged és környéke

2013.01.25. 21:12

Sokszor pihen a nagyállomás mozgólépcsője

Szeged - Alkatrészhiba miatt állt jó pár napig a nagyállomás mozgólépcsője – nem először az elmúlt időszakban. Az utasok egyre nehezebben tolerálják a gyakori meghibásodást.

Munkatársunktól

Idegesen hívta szerkesztőségünket szegedi olvasónk: a nagyállomás mozgólépcsője vasárnap újfent üzemen kívül volt. Olvasónk korábban is telefonált már az ügyben, hiszen 2011 októberében sem működött a szerkezet. A MÁV akkor azzal magyarázta a leállás okát, hogy az Indóház tér teljes körű átépítési munkái során az építési területről a cipőtalpakon behordott apró, finom szemszerkezetű kavics és térkitöltő építési anyag beleragadt a lépcső recés lépcsőfelületébe, amely a mozgólépcső alján lévő fém takarítófésűben elakadt. Ez a mozgólépcső sorozatos leállását, rosszabb esetben a fésűfogak kitörését eredményezte.

Többet áll mint jár  a nagyállomás  mozgólécsője. Fotó: Frank Yvette

Többet áll mint jár a nagyállomás mozgólécsője. Fotó: Frank Yvette
– Azóta is számtalanszor volt hibás a szerkezet. Vasárnap jöttünk haza Budapestről, rajtunk kívül sok idős ember utazott a vonaton, akiknek nehézkes volt a lépcsőn lejönniük. A mozgólépcső két végét szalagokkal kordonozták el az utasok elől. Korábban olyan munkaterületen tevékenykedtem, amely mozgólépcsők szerelésével is foglalkozott: ha a MÁV nehezen talál szakembert, szívesen segítek nekik – mondta szegedi olvasónk.

A MÁV kommunikációs igazgatóságán elmondták: most egy alkatrészhiba miatt kellett üzemen kívül helyezni a mozgólépcsőt a balesetek megelőzése érdekében. – A vasúttársaság a meghibásodáskor megrendelte a szükséges alkatrészt a karbantartó cégtől. Amennyiben megfelelően működik az alkatrész, azonnal üzembe helyezik a mozgólépcsőt – közölte lapunkkal a MÁV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!