Szeged és környéke

2013.02.07. 19:30

Józsa István: Mindenki gazdasági fordulatot vár

Szeged - Az elmúlt három év a fokozatos lecsúszás, a gazdaságpolitikai bizalomvesztés időszaka volt - mondta Józsa István (MSZP) országgyűlési képviselő, aki a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának vendége volt.

Munkatársunktól

- Az MSZP vezetői, parlamenti képviselői másfél éve látogatják a vidéki településeket, hogy megismerjék az érintettek véleményét a jelenlegi gazdaságpolitikáról - nyilatkozta [namelink name="Józsa István"] országgyűlési képviselő, az MSZP gazdaságpolitikusa, aki csütörtök este a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának vendége volt Szegeden. Mi mennyi? címmel rendeztek beszélgetést a magyar gazdasági helyzetről a házigazda Kozma Józseffel, az MSZP szegedi elnökével együtt.

- A gazdaságpolitikai programunk első változata elkészült, ezt tavaly októberben [namelink name="Mesterházy Attila"] pártelnök meghirdette, vitára bocsátotta Budapesten. Ezt szakmai konferenciák követték. Most a választási együttműködés esetleges részvevőivel, a Magyar Szociáldemokrata Párttal, más baloldali szervezetekkel, a későbbiekben az Együtt 2014-gyel vitatjuk meg a gazdaságpolitikai programunkat - tudtuk meg a szocialista képviselőtől.

- Mindenki gazdasági fordulatot vár. Az elmúlt három év a fokozatos lecsúszás, a gazdaságpolitikai bizalomvesztés időszaka volt. A visszamenőleges hatályú törvények alkotásával, a különadók kivetésével – amelyeket mi, fogyasztók fizetünk meg – olyan helyzet alakult ki Magyarországon, amelyben a beruházások megtérülése nem kiszámítható. A beruházások száma 16 százalék alá esett. Az elmúlt évben a fogyasztás több mint négy százalékkal, a reálbérek közel öt százalékkal csökkentek. Az exportteljesítmény is visszaesőben van. A legújabb elborzasztó adat szerint az ipari termelés a novemberben közöltekhez képest is 2,5 százalékot romlott. Decemberben az ipar teljesítménye több mint hét százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinak. Ez annak a tükrében rendkívül súlyos negatívum, hogy a miniszterelnök tavaly januárban azt hirdette meg, hogy az ország újraiparosítását helyezi gazdaságpolitikájának a középpontjába - fogalmazott Józsa István a fórum előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!