Szeged és környéke

2013.04.24. 00:19

Sajtkukacpark nyílt Balástyán

Balástya - Átadták a balástyai Sajtkukacparkot. A közösségi teret gyerekek és felnőttek egyaránt jól tudják használni: sportpályák, szabadtéri fitneszgépek és játszóeszközök is kaptak itt helyet.

Munkatársunktól

A Sajtkukacpark több mint egyszerű játszótér. A Balástyán április 13-án átadott közösségi tér ugyanis a felnőtteknek legalább olyan hasznos időtöltést kínál, mint a gyerekeknek.

A park tervezésekor az volt a cél, hogy minden korosztály tudja használni, legyenek párhuzamosan végezhető tevékenységek. Például amíg a kicsik játszanak, szüleik nyugodtan tudják használni a fitneszgépeket. A parkban helyet kaptak szabadtéri játék- és sporteszközök, de van pingpongasztal és streetballpálya is. A cél, hogy a családok inkább itt, ne a négy fal között töltsék a szabadidejüket. A sportfunkció mellett tehát közösségi funkciót is betölt majd a park.

A Sajtkukacpark létrehozására a Balástyáért Közalapítvány adott be pályázatot. A 26,4 millió forintos beruházáshoz mindössze 5 százalékos önerőre volt szükség, annak felét azonban szintén pályázati forrásból fedezték.

– A pályázati pénzből a játszóelemeket vásároltuk meg, a kerítést húztuk ki, és a parkosítást végeztük el. Az önkormányzat pluszfejlesztéseként, önerőből egy pihenő-melegedő házat építettünk vizesblokkal és kerékpártárolóval, illetve feltöltöttük és füvesítettük a területet – mondta el [namelink name="Ujvári László"] polgármester.

A megnyitón részt vett [namelink name="Farkas Sándor"] országgyűlési képviselő, aki úgy fogalmazott: jó lenne, ha a térségben több településen lennének ilyen parkok és ilyen gondosan megtervezett játékok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!