Szeged és környéke

2013.05.24. 23:02

Armel-középdöntő Szegeden

Szeged - A budapesti és a párizsi első forduló után ma és holnap Szegeden, a Korzó Zeneházban és a nagyszínházban tartják a nemzetközi Armel Operaverseny és Fesztivál második fordulóját.

Munkatársunktól

Az első kör zsűrijének elnöke [namelink name="Gyüdi Sándor"] karmester, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója volt, aki munkatársaival elsősorban zenei szempontok alapján összesen 36 (17 francia, 5 magyar, 3 német, 2-2 belga, grúz, olasz, 1-1 japán, dél-koreai, román, svájci és szerb) versenyzőt választott ki a második fordulóba. A mai és holnapi meghallgatáson és a workshopokon elsősorban az énekesek színészi-előadói képességeit figyeli az idei 6. és a jövő évi 7. fesztivál 10 versenyprodukciójának rendezője, zenei vezetője, valamint a szegedi és a további nyolc partnerszínház képviselője. [namelink name="Havas Ágnes"] fesztiváligazgató, az Armel Produkció vezetője korábban elmondta, azért van szükség az idei dupla szereplőválogatásra, mert bebizonyosodott: túl kevés az a néhány hónap, ami a májusi második forduló és az őszi döntő között a főszerepek megtanulására a versenyzők rendelkezésére állt. 2014-től már mindig a következő évi fesztivál versenyprodukcióinak főszereplőit válogatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!