Szeged és környéke

2013.05.14. 19:57

Szegeden találkoznak az ország népművelői

Szeged - Magyarország minden pontjáról körülbelül 200 résztvevővel Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezik meg a Magyar Népművelők Egyesülete XXX. Országos Vándorgyűlését.

Munkatársunktól

Utoljára 2005-ben volt ez a rendezvény a Tisza-parti városban – mondta kedden sajtótájékoztatón [namelink name="Orbán Hedvig"], a házigazda intézmény igazgatója. 2012 márciusában pályázott az akkor még félkész Agóra a Csongrád Megyei Népművelők Egyesületével a lebonyolításra. A vándorgyűlés kedden kezdődött, és csütörtök délután ér véget.

[namelink name="Sajó Attila"], a szakmai rendező Magyar Népművelők Egyesületének (MNE) elnöke hangsúlyozta, nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye és a Vajdaság megismerésére is lehetőségük van a találkozó résztvevőinek. A népművelő, kulturális menedzser és művelődésszervező szakemberek megismerhetik a szakpolitika, az államigazgatás, a szakmai szervezetek és a kutatók aktuális gondolatait. Előadások, kerekasztal-beszélgetések, valamint tapasztalatcserék segítik a szakmai előrehaladást. Sajó Attila kiemelte: a művelődési házak Magyarország leglátogatottabb kulturális terei, évente több mint 80 millió ember látogatja ezeket.

Az MNE Emlékplakettjét a tevékenységükkel, szakmai tudásukkal élen járók vehették át: Debrecenből [namelink name="Francz Vilmos"], Székesfehérvárról [namelink name="Mazák Gyula"] és Szegedről Orbán Hedvig. Az Önkormányzatok a közművelődésért-díjat községi kategóriában a Vas megyei Gersekarát, város kategóriában a Borsod megyei Cigánd, megyei jogú város kategóriában Kecskemét, fővárosi kerületi kategóriában a XIII. kerületi önkormányzat kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!