Szeged és környéke

2013.06.07. 14:27

Árvíz: Csongrád megye is ad pénzt védekezésre

Szeged - 1 millió forintot különített el a dunai árvíz elleni védekezés költségeire a Csongrád megyei közgyűlés, és felhatalmazta elnökét, hogy szükség esetén túllépheti ezt a keretet.

Bakos András

A pénteki ülésen [namelink name="Tóth Péter"] (Jobbik) vetette fel, hogy a megyei önkormányzat valamilyen járművel segíthetne az önkénteseket elvinni a Dunántúlra. [namelink name="Magyar Anna"] elnök emlékeztetett, hogy az önkormányzatnak egy 9 fős mikrobusza maradt, ami nem nagy segítség. Viszont a megye cégének, a DKMT Nonprofit Kft.-nek vannak árvízi védekezésre használatos eszközei, ezeket már átadta a katasztrófavédelemnek.

[namelink name="Kovács János"] (Fidesz) bejelentette, a szentesi Fidesz-szervezet buszt fogadott, vasárnap reggel 6-kor indul a pártiroda előtti parkolóból az ajánlkozó önkéntesekkel. [namelink name="Pap Gabriella"] (Fidesz) azt mondta, Csongrádról szombaton indul az önkormányzat által szervezett önkéntes csapat, vélhetően Mosonmagyaróvárra. [namelink name="Buzás Péter"] (MSZP) arról számolt be, hogy a makói képviselő-testület rendkívüli határozattal 1 millió forintot különített el a dunántúliak megsegítésére, az önkéntesek odajuttatásának, ellátásának költségeire, és szükség esetén ez a keret túlléphető. A pénzt a katasztrófavédelemmel konzultálva használják föl. Ugyanekkora keret elkülönítésére tett javaslatot az ülésen a megyei közgyűlésnek Magyar Anna is, az általános tartalék terhére. A képviselők egyhangúlag megszavazták a javaslatot.

A közgyűlés a pedagógusnap alkalmából Csongrád Megye Közoktatásáért Díjjal tüntette ki a szentesi Keller Jánosnét és a mórahalmi Murányi Gabriellát. Zárt ülésen döntötték el a képviselők, hogy a Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat Dobó Szilveszternek és Varga Ilonának ítéli, a Csongrád Megye Egészségügyéért Díjjal [namelink name="Varga Judit"] és [namelink name="Berente László"] munkáját ismeri el, Csongrád Megye Alkotói Díja pedig idén Pitti Katalint és Nemesi Pált illeti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!