Szeged és környéke

2013.06.28. 16:38

Előzetesben a szegedi postarabló

Egy hónapra jogerősen elrendelte a Szegedi Járásbíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki pénteken kirabolta a szegedi Olajbányász téri postát.

Delmagyar.hu

A Szegedi Törvényszék szóvivője Juhászné Prágai Erika elmondta, hogy az ügyészség azért kezdeményezte a 44 esztendős, hódmezővásárhelyi N. Sándor előzetes letartóztatását, mert a gyanú szerint a férfi pénteken robbantással fenyegetve pénz átadására kényszerítette postahivatal ügyfélszolgálati ablakánál dolgozó pénzforgalmi ügyintézőt.

A gyanúsított közel 1,4 millió forinttal elmenekült el a helyszínről, de a rendőrség hétfő délután egy siófoki nagyáruház parkolójában elfogta. A férfi a rendőröknek azt mondta, hirtelen ötlettől vezérelve rabolt, telefonját és egy gyógyszeres dobozt ragasztott össze, hogy elhiggyék, bomba van nála.

A gyanúsított ellen fegyveresen, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésére, valamint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, magas büntetési tételére tekintettel megalapozottan lehet tartani attól, hogy a férfi a hatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. Mivel az elrabolt pénz sem lett meg - a férfi vallomása szerint az összeg jelentős részét szerencsejátékra költötte -, feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megnehezítené a bizonyítást.

A bíróság megállapította, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, a rablást egy korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejének leteltét követő rövid időn belül követte el, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Korábban:

Siófokon fogták el, de már Szegeden hallgatták ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói N. Sándort, akit a június 28-i postarablással gyanúsítanak.

A 44 éves hódmezővásárhelyi férfi részletes beismerő vallomást tett. Hirtelen ötlettől vezérelve rabolt. Telefont és egy gyógyszeres dobozt ragasztott össze, hogy elhiggyék, bomba van nála. Az elrabolt pénz jelentős részét szerencsejátékra költötte.

Miután meglátta az interneten a rendőrségi felhívást, menekülni kezdett a rendőrök elől. Néhány órás előnyét gyorsan ledolgozták a megyei nyomozók, akik július 1-én délelőtt megállapították, hogy Siófokon tartózkodik. A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége azután fogta el az egyik nagyáruház parkolójában, miután ott vásárolt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közfeladatot ellátó személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A bűncselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Korábban írtuk:

A 44 éves férfit azzal gyanúsítja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, hogy 2013. június 28-án robbantással fenyegetőzve kirabolta a szegedi Olajbányász téren lévő postát.

Elfogta a rendőrség a szegedi postarablót

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az azonosítását követő néhány órán belül megállapították a menekülő férfi tartózkodási helyét, majd elfogásához a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérték. A gyanúsítottat a TEK műveleti egysége az egyik siófoki nagyáruház parkolójában fogta el 2013. július 1-én kora délután.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette N. Sándort és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Korábban:

Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 28-án robbantással fenyegetőzve kirabolta a szegedi Olajbányász téri postát. N. Sándor jelenleg szökésben van, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya országos elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A rendőrség kéri, hogy aki N. Sándor jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletét a 62/562-423 telefonszámon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107, vagy 112 hívószámon.

Kérik, hogy a gyanúsítottat senki ne próbálja meg elfogni, hanem azonnal értesítse a rendőrséget! A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben korábban kiadott nyomravezetői díjat visszavonta.

Korábban írtuk:

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013. június 28-án kora délután egy férfi ment be a szegedi Olajbányász téren lévő postára. Azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem kap pénzt, felrobbantja a nála lévő bombát. A postai alkalmazottak engedelmeskedtek a férfi követelésének.

A bűncselekmény elkövetését, valamint a támadót a posta biztonsági kamerája rögzítette. A gyanúsított körülbelül 180 centiméter magas, 45-55 év körüli, sportos testalkatú férfi. Az elkövetéskor szemüveget viselt.

A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a támadót, jelentkezzen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Szeged, Kossuth Lajos sugárút 22-24.), vagy hívja a rendőrség 112-es segélyhívószámát. Bejelentés e-mailben az [email protected] e-mail címen keresztül tehető meg.

16:26 A jelenlegi adatok szerint június 28-án kora délután ment be az Olajbányász téren lévő kispostára a támadó, ahol robbantással fenyegetőzve követelt pénzt, amit meg is kapott.

Postarablás Szegeden: 1 millió 400 ezret vihettek el. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Kérjik, hogy aki a bűncselekményről, vagy az elkövetőről bármilyen információval rendelkezik, hívja a rendőrség 112-es telefonszámát.

A rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. Ez annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

15:48 A rendőrség tájékoztatása szerint egységeik a riasztástól számított három percen belül a helyszínen voltak.

15:27 A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről, vagy az elkövetőről bármilyen információval rendelkezik, hívja a rendőrség 112-es telefonszámát.

Postarablás Szegeden: 1 millió 400 ezret vihettek el. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


15:17 Pontosabb személyleírás a rendőrségtől: az elkövető körülbelül 170 centiméter magas, 55 év körüli férfi, szemüveget viselt. Haja szőkés, őszes. Az elkövetéskor fekete pólót és sötét nadrágot viselt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

15:10 Folyik a helyszínelés. Ott van [namelink name="Zélity László"] városi kapitány is.

Délután kettő körül ment be a postára egy 30-50 év közötti férfi. Az elkövető egy robbanóanyagnak látszó tárggyal fenyegette meg az alkalmazottakat. Információink szerint 1 millió 400 ezer forintot vitt el a postáról. Tettét azzal indokolta a postán, hogy rákos, úgyis meghal. A férfi amint megkapta a pénzt, elmenekült. A rendőrség Petőfitelepet, a Zápor-tót és környékét, valamint végig a töltést pásztázza. A rabló azért is volt különösen bátor, mert a postával szemben száz méteren belül van a Tarjánvárosi Rendőrőrs. A postán a pánikgombot azonnal megnyomták, szemtanúk szerint a rendőrség mégis viszonylag későn ért a helyszínre. Beszéltünk azzal a férfival, aki hívta a rendőrséget. Állítása szerint nem az őrsről jöttek a rendőrök.


Korábban írtuk:
Látta esetleg? A közelben lakik? Ha tud valami érdemi információt, ossza meg velünk!

Részletek hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!