Szeged és környéke

2013.06.01. 20:43

Fagyifesztivál a csoki bűvöletében

Szeged - Több százan voltak kíváncsiak az első szegedi fagyifesztiválra a Szeged Plazaban, ahol mintegy 1300 gombóc fogyott a csokiháborún.

Delmagyar.hu

- Soha sem láttam még ennyi fagyit egy helyen - ámuldozott egy Judit nevű kislány a Szeged Plazaban szombat délután az első szegedi fagyifesztiválon. Nemcsak az első fesztivált, az első fagyiháborút is itt rendezték meg. 13 szegedi cukrászda csokis különlegességét kóstolhatta meg a civil zsűri, ami természetesen legfőképpen gyerekből állt. Volt csilis-paprikás, narancsos, banános, rumos-mogyorós és természetesen étcsoki is. A kóstolók 1-től 5 pontig osztályozhatták a jeges különlegességeket. Mondanunk sem kell, hogy a legtöbb fagylalt maximális pontot kapott. Szinte mindenki legalább kétszer állt sorba, de bőven jutott minden fagyirajongónak a csokiból. A szervezők tippje szerint 1300 gömb fagyit dobtak össze a cukrászok.

Fagyifesztivál a csoki bűvöletében Szegeden. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


- Egy jó fagyi ne legyen se túl kemény, sem túl olvadós. Lehessen megfelelő ideig nyalni, de ne kelljen túl sokat vesződni vele. Ne legyen túl édes, de azért érezzem, hogy jó cukros - árulta el mosolyogva a jó fagyi titkát Judit.

Aki akart, az jégkrém versenyen vehetett részt, vagy különleges süteményeket kóstolhatott a Plaza folyosóján. Olvasóink reméljük még bírják egy kicsit, de a fagyiháború végeredményéről csak később tudunk beszámolni, miután a [namelink name="Sági Szilárd"] gasztrokibic vezette szakmai zsűri is pontozza a hideg édességeket.

Az első fagyiháborút narancsos csokifagyijával a Harmónia cukrászda nyerte meg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!