Szeged és környéke

2013.06.19. 17:58

Lakossági nyomásra újra a közgyűlés előtt a biomassza-erőmű ügye

Szeged - Eredményes volt a népi kezdeményezés, újra tárgyalnia kell a városi közgyűlésnek a több mint 4 milliárd forintos beruházásról.

Delmagyar.hu

Eredményes volt a biomassza-erőmű és a termálvíz használati melegvízként történő hasznosítása ellen indított népi kezdeményezés, újra tárgyalnia kell a városi közgyűlésnek a több mint 4 milliárd forintos beruházásról - tájékoztatott [namelink name="Mózes Ervin"] címzetes főjegyző, a helyi választási iroda vezetője.

Megírtuk, május közepétől június közepéig gyűjtötték az aláírásokat az érintett városrészekben – Újrókuson, Tarjánban és Odesszában –, ahol 48 ezer 700-an élnek. A helyi választási bizottság ma ellenőrizte és hitelesítette az aláírásokat. Mózes Ervin elmondta, a bizottság a 7655 aláírásból 5249-et talált hitelesnek. Mivel ez több, mint az érintett városrészekben élők 10 százaléka, a törvény értelmében a szegedi városi közgyűlésnek kötelező napirendre tűznie és újra tárgyalnia a biomassza-erőmű építéséről és a termálvíz használati melegvízként történő hasznosításáról szóló beruházást, amit már kétszer megszavazott a Fidesz–Jobbik közgyűlési többség.

A címzetes főjegyző elmondta, típushibák miatt volt több mint 2400 érvénytelen aláírás. Sokan például a személyi azonosító számuk helyett a személyi igazolvány számukat írták az ívre. Hibának számított az is, hogy olyan írta alá az ívet, aki nem az érintett városrészekben él, és nyolc olyan embert is kiszűrtek, aki nem írhatta volna alá az íveket, mert el van tiltva a közügyektől. Várhatóan már a legközelebbi, június 28-i ülésén napirendjére tűzi a kérdést a városi közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!