Szeged és környéke

2013.06.24. 01:10

Legyen ott a nagy együttlövésen! Nyert belépőt a Nyílzáporra?

Hetedik alkalommal rendezik meg Ópusztaszeren a Nyílzáport. Megnyerte páros belépőt a hagyományőrző rendezvényre?

Delmagyar.hu

Arra a kérdésre vártunk jó választ az öt páros belépő egyikéért, a Nyílzáporra, hogy mikor volt a Pozsonyi csata. Azok vettek részt a sorsoláson, akik a 907-bent "ikszelték" be. Nagyon sokan játszottak velünk, közülük a szerencse

Budai István,
Nyíriné Balog Anikó,
Papp László,
Vass Ervin,
Zombori Éva


olvasóinknak kedvezett! Gratulálunk nekik, sms-ben értesítettük őket. Tiszteletjegyüket Ópusztaszeren, az emlékpark jegypénztárában vehetik át, nevük, telefonszámuk bemondásával, valamint a visszaigazoló sms bemutatásával.

Korábban írtuk:



Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban június 29-én, szombaton immár hetedik alkalommal rendezik meg a Nyílzápor és Íjásztalálkozót. A családoknak szóló program délelőtt 9 órakor, íjász regisztrációval kezdődik. A hadi bemutatók és kiállítások mellett, bábelőadás, gólyalábas vásári komédia, középkori duda és dobmuzsika, szeri praktika – gyógyító növények kiállítás, solymászat, kemencében sütés és nomád ételek kóstolója lesz. Több száz hadi hagyományőrző harcos a 907-es pozsonyi csata emléke előtt tisztelegve, szabadtéri hadijáték keretében idézi meg a kárpát medencei, első magyar honvédő háborút. Délután 4 órakor a Világ legnagyobb együttlövése kerül megrendezésre, amikor ünnepi aktusként közel kétezer harcos lövi ki egyszerre nyilait. Az egész napos rendezvény szertűzzel és moldvai zenével záródik, este 6 órakor. Mindenkit várnak a szervezők, akik az íjászat, a nomád harci kultúra és életmód szerelmesei, valamint azokat is, akik egy igazi, hétvégi kikapcsolódásra vágynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!