Szeged és környéke

2013.06.16. 23:59

Negyedszázados a sziksósi nudistastrand

Szeged - 25 éve várja a naturistákat a sziksósi strand. A szomszédos országokból egyre többen látogatnak Magyarország egyik legjobban felszerelt naturistakempingjébe.

Arany T. János

A sziksósfürdői Naturista Strand és Kemping a 80-as évek végétől működik, a dél-alföldi régió egyetlen kiépített és jól felszerelt naturistakempingje, és országos összehasonlításban is igen jók a mutatói. A nudi idén ünnepli nyitásának 25. évfordulóját. A jubileum alkalmából Sándor Jánost, a strand vezetőjét, a Sziki Naturista Egyesület és a Naturisták Magyarországi Szövetsége elnökét kérdeztük.

– A naturizmus életforma, ahol egy természetes életérzést lehet megtapasztalni. Ez bizonyos önelfogadást és érettséget igényel. Ez egy olyan alternatíva, amely segít kijutni a fogyasztói társadalom ránk nehezedő súlya alól, valamint megtanít önmagunk elfogadására és szeretetére – magyarázta.

A naturizmus életforma a szikin is. Fotó: DM/DV

A naturizmus életforma a szikin is.
Fotó: DM/DV

A látogatók több mint fele külföldről, Európa más országaiból érkezik, de jártak már a Szikin amerikaiak és ausztrálok is. – Sok a német, holland, osztrák vendég, de sokan jönnek a környező országokból is, hiszen Romániában nincs nudistastrand, a vajdaságiaknak pedig messze van a tengerpart. Népszerűségünket az is bizonyítja, hogy öt éve hozzánk jár Sieglinde Ivo, a Naturisták Nemzetközi Szövetségének elnöke, aki a vasárnapi jubileumi ünnepségünk díszvendége – magyarázta a nudistastrand vezetője.

[namelink name="Sándor János"] szerint a strand és kemping legnagyobb vonzereje a családközpontúság. – Nemzetközi összehasonlításban a sziksósi naturistastrand a szolgáltatásokat tekintve megállja a helyét, árban pedig kifejezetten versenyképes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!