Szeged és környéke

2013.07.15. 11:30

Akácost tarolt le egy homlokrakodóval az ittas Jani

Mórahalom – Egy homlokrakodót kötött el vasárnap délután a mórahalmi homokbányából V. János. A 49 éves férfi ittasan engedte le a munkagép lapátját, amivel a Szeméttelepi úton felkarcolta az aszfaltot, és kidöntött egy sor akácfát. Betört a jármű orra is.

Delmagyar.hu

Egy homlokrakodóval – amely egy kotrásra és rakodásra alkalmas munkagép – rodeózott vasárnap délután egy ittas férfi Mórahalom külterületén. A járműmonstrum leengedett lapáttal közlekedett a Szeméttelepi úton, ahol a rendőrök megállították az okmányokkal nem rendelkező sofőrt. Láthatóan ittas volt.

 V. János a Szeméttelepi úttól 6 kilométerre lévő homokbányából lovasította meg a homlokrakodót, útközben néhány helyen felkarcolta az aszfaltot, és több út menti fát is kidöntött. A legsúlyosabban a Szeméttelepi út mellett lévő akácos út károsodott, amelyen végigment a férfi. A tarolás miatt a sárga színű Volvo típusú homlokrakodó eleje is súlyosan rongálódott, benne 700 ezer forint kár keletkezett.


 A 49 éves helybeli férfit és barátját hétfő délután a homokbánya melletti lepusztult tanyában találtuk. V. János üveges szemmel üldögélt a földön, úgy nézett maga elé. – Egy lépést hátrébb! Kifelé! Kifelé! – ordította zavartan, amikor megtudta, hogy a balesettel kapcsolatban érdeklődünk. Társa sem volt szószátyár. – A homokbánya tulajdonosánál dolgozunk, bontunk, építünk. Éppen pihentem. Van egy cigid? – kérdezte a fészerből előmászó cingár férfi.

A homokbányában nagy volt a jövés-menés. Munkagépek gördültek a telepre, ahol a balesetező homlokrakodóval megegyező járművel is dolgozott egy munkás. – Vezetni könnyű, kezelni nehéz – magyarázta.

[namelink name="Csányi László"] mórahalmi alpolgármester elmondta: az útpadkán keletkezett homoktúrásokat közmunkásokkal teszik rendbe, a kidőlt fákat elszállítják. – Az aszfaltot szerencsére csak megkaristolta a lapát, az önkormányzatnak 100 ezer forint kára keletkezett. Ezt megpróbáljuk behajtani a férfin, hiszen rendelet írja elő: aki önkormányzati tulajdonban kárt okoz, azt köteles megtéríteni – mondta az alpolgármester.

V. János a rendőröknek azt mondta, azért vitte el a munkagépet, hogy azzal a saját tanyáján rendet tegyen. Jármű önkényes elvétele, rongálás és ittas vezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellene.


Korábban írtuk:
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2013. július 14-én délután észlelték, hogy egy homlokrakodó leengedett lapáttal közlekedik Mórahalmon a Szeméttelepi úton. Az egyenruhások megállították a sofőrt, akinél semmilyen okmány nem volt, de láthatóan ittas állapotban volt.

Mint kiderült V. János mindössze hat kilométert tett meg a munkagéppel, de közben az aszfaltot felszakította és több út menti fát kidöntött. Ennek következtében a homlokrakodó is súlyosan rongálódott, körülbelül 800 ezer forint kár keletkezett. A 49 éves helybeli férfi a gépet egy közeli tanyáról kötötte el, állítólag azért, hogy a saját tanyáján rendet tegyen vele.

A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse jármű önkényes elvétele bűntette, rongálás bűntette és járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!