Szeged és környéke

2013.07.31. 13:18

Hét megyei település búzája lesz benne a Nemzet Kenyerében

Szeged-Szőreg – Hét Csongrád megyei település gazdái adtak 1-1 zsák búzát az augusztus 20-án Pécsváradon kisülő Nemzet Kenyeréhez. A megőrölt gabona legnagyobb részét az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány árva gyerekeinek juttatják el.

Munkatársunktól

Deszk, Klárafalva, Kübekháza, Szőreg, Újszentiván, Tiszasziget és Ferencszállás gazdái vittek szerda délelőtt 1-1 zsák búzát a szegedi polgármesteri hivatal szőregi kirendeltsége elé, hogy ezzel járuljanak hozzá az augusztus 20-án Pécsváradon kisülő Nemzet Kenyeréhez.

[namelink name="Rózsavölgyi József"] szőregi önkormányzati képviselő elmondta: tavalyhoz hasonlóan idén is több Csongrád megyei település fogott össze, hogy búzát adjon a Nemzet Kenyeréhez. Pécs kezdeményezte a gyűjtést, majd levélben köszönte meg a kezdeményezéshez való csatlakozását a Csongrád megyei falvaknak. – Ebből nem csak Szent István napjára készül kenyér. A megőrölt búza legnagyobb részét a [namelink name="Böjte Csaba"] ferences rendi szerzetes vezette erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el, fedezve ezzel az árva gyerekek egy teljes évi étkezési szükségletét. Már tavaly is annyi búzát gyűjtöttek össze Magyarországon, amiből a gyerekek egész évben tudtak frissen kisült kenyeret, kiflit és zsemlét enni. Nagy szükség van ilyen összefogásokra az országban – magyarázta a képviselő, aki a gazdáknak is megköszönte a segítséget.

A gabonaátadón [namelink name="Bodó Imre"], a szegedi járási hivatal vezetője elmondta: a gazdák áldozatos munkájukkal napról napra nagyon sokat tesznek azért, hogy a magyar vidék tovább éljen és a jövőben is virágozzon. A hét zsák búzát [namelink name="Erdei Péter"], a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezető igazgatója szállította egy hódmezővásárhelyi tanyára, ahonnan hamarosan továbbszállítják a gabonát Baranya megyébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!