Szeged és környéke

2013.09.16. 21:41

Közbringa: Esztergom beelőzött

Szeged - Szeptember 20-án Esztergomban adják át az ország első közösségi kerékpáros rendszerét, pedig korábban úgy volt, hogy a Tisza-parti városban működik majd először citybike.

Munkatársunktól

A Duna-parti településen a teljes hálózatot és a kerékpárokat is a városban működő Neuzer Kft. fejlesztette. Az első ütemben 6 állomást adnak át 80 dokkoló egységgel és 50 kerékpárral. A rendszer teljes kiépítése után 100 kerékpárt lehet majd kölcsönözni, 10 állomáson. A Neutzer tavaly jelentette be, hogy 60 millió forintos költséggel fejlesztette a rendszert, amelynek kialakításakor Neuzer András ügyvezető igazgató szerint megpróbálták a világban működő más rendszerek hibáit kiküszöbölni, így hozták létre a sajátjukat. A kerékpárokat a dokkoló állomásból egy mágneskártya segítségével, PIN kód megadása után lehet bérelni, amelyre korábban feltöltötték a bérlő adatait. A bérlés akkor fejeződik be, amikor egy másik dokkoló állomáson elhelyezik a kerékpárt.

A több mint egy éve húzódó szegedi közbringaprojektről utoljára azt írtuk, korábban idén júniusra ígérték a CityBike Szeged indulását, azóta viszont semmit sem hallani a 45 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló projektről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!