Szeged és környéke

2013.09.17. 20:37

Mélyre fúrnak a katicások

Szeged - Angliában is hallgatják Szeged újjászületett közösségi rádióját, a Rádió Mi-t, hiszen néhány hónapja az interneten sugároz a katicás médium.

Munkatársunktól

Egyik népszerű műsorában, a Mélyfúrásban például egy szociológus és egy pszichológus beszélget szerda esténként múltról, illúzióról és tudományról. Megtudtuk, hogy ma az ezotéria is terítékre kerül a kis stúdióban, amelynek a régi rádiókészülékekkel és fotelokkal berendezett Jazz Kocsma ad helyet.

– Sokan gondolják, hogy a vesékbe lát a pszichológus, pedig nem varázslás, amit csinálunk – árulta el az előző adás alkalmával [namelink name="Pintér Judit"], miközben a mikrofonját próbálgatta. Műsorvezető-társa, Kékesi Márk is csatlakozott hozzá, ő már fülhallgatóval a fején mesélte, miért vállalkoztak oktatói tevékenységük mellett hobbirádiózásra. – Itt adásban is kötetlen és érthető formában diskurálhatunk mindenki számára fontos kérdésekről, ilyen volt néhány hete a szakítás. Jó érzés egy jó közösségben beszélni a hétköznapi problémákról és megoldást keresni rájuk – folytatta a szociológus [namelink name="Kékesi Márk"].

Hobbirádiós lett a szociológus és a pszichológus is. Fotó: Schmidt Andrea

Hobbirádiós lett a szociológus és a pszichológus is.
Fotó: Schmidt Andrea

De a Rádió Mi-ben nem mindenki „lelkizik". A Perspektíva című műsorban például kultúráról és művészetekről esik szó, a Reppszakkörben, a Karóva Tejbárban, vagy épp a Jazz Horizontban a zenéé a főszerep, míg a Tenkesch Kapitányában „kuruc közéleti wellness" megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!