Szeged és környéke

2013.09.24. 23:00

Super 8-as filmek a várban

Szeged - Négy kontinens keskenyfilmes alkotóinak harmincöt, Super 8-as technikával készült alkotását mutatják be mától a 12. Nemzetközi Super 8mm fesztiválon a szegedi vármúzeumban.

Munkatársunktól

Idén is a Cambridge Super 8 fesztivál szervezőivel közösen hirdették meg az egyetlen kizárólag keskenyfilmes technikával készült alkotásokat bemutató hazai filmes seregszemlét, amelyre 23 országból 66 mű érkezett, és közülük 35 alkotást válogattak be a versenyprogramba – közölte [namelink name="Rózsa Péter"] szervező. A Super 8 múzeum kiállítása technikai okok miatt csak mától látható, az In Memoriam Geriub Gepleki csoport performance-át péntekre tették át. A péntekig vetített művek között a néhány másodperces filmes gegtől a másfél órás, komolyabb Grindhouse-filmig nagy a választék. Érkeztek videoperformance-ok, kisebb és nagyobb lélegzetű játékfilmek, vígjátékok és drámák, költői merengések, melankóliába süllyedő, költői képsorok, sok horror és krimi, izgalmas dokumentum- és áldokumentumfilmek. Az alkotások négy kategóriában versenyeznek. A filmvetítések mellett koncertek, performance-ok, gyermekprogramok várják a közönséget, vasárnap pedig ismét megrendezik a Videoton tévéjáték-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!