Szeged és környéke
2013.10.06. 19:26
Pacalpárbaj a Diófánál: éljen a gyomor!
Szeged – Már a marháé is, persze... A Veres János indította főzőverseny új szintre lépett: először főztek a színészek, a vízilabdázók és a kézilabdázók.
Delmagyar.hu
[namelink name="Vecsernyés Róbert"] csak játszott és játszott a Diófa vendéglő fedett teraszán. S míg a Korgból fáradhatatlanul varázsolta elő a slágereket, addig az étterem előtt és hátul a VIP-ben is felláncolták az első bográcsokat. Az évről évre visszatérő baráti társaságok mellett idén először „amatőrök" is főztek: elindult a párbajon a Szegedi Nemzeti Színház csapata, a Pick Szeged és az A-Híd Szeged is.
Utóbbiak egyre másra keresték a mentséget: nem is tudunk főzni, most csináljuk először, a többieké biztosan finomabb lesz. Végül kiderült, egyáltalán nem kellett szerénykedniük, szégyenkezniük meg pláne, hiszen az egyik legjobban sikerült pörkölt lett az övék. [namelink name="Bodolay Géza"] rendező a színészekét azzal próbálta „megvédeni", hogy ők valójában halászlevet készítettek „csigabetéttel". Apropó halászlé: az indulók általában ezzel „dicsérték" egymás főztjét, mindenki meg volt róla győződve, a másik csapat valójában azt főzött. A párbaj kora délután ért véget, sikerrel. Az biztos, a pacalhívők nem maradtak éhen.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre