Szeged és környéke

2013.11.15. 19:13

Megyegyűlés: elnöki jókívánság Horthy szerepének sikeres megállapításához

Szeged – Horthy Miklós pályafutásának megítélése a történészek feladata, és ő (Magyar Anna – a szerk.) sok sikert kíván nekik ehhez a munkához.

Munkatársunktól

Horthy Miklós szellemiségének megidézésével kezdődött a megyei közgyűlés ülése pénteken. [namelink name="Tóth Péter"] (Jobbik) az egykori kormányzó 1919. november 16-i budapesti bevonulására emlékezett napirend előtt. Azt mondta, pártja vállalja a Horthy-korszak értékeit, örül annak, hogy Budapesten szobrot kapott a politikus. Reméli, a megindult közadakozás nyomán Szegeden sem kell sokáig várni méltó emlékműre. Biztatta a megyei közgyűlést, álljon a kezdeményezés mellé. [namelink name="Magyar Anna"] elnök (Fidesz–KDNP) emlékeztette a jelenlévőket, hogy napirend előtti hozzászólásról nem nyitnak vitát, de megjegyezte: Horthy Miklós pályafutásának megítélése a történészek feladata, és ő sok sikert kíván nekik ehhez a munkához.

A közgyűlés egyhangúlag módosította idei költségvetését, [namelink name="Piri József"] (MSZP) javaslatát elfogadva döntött arról, hogy a jövőben területfejlesztési céltartalékot képez. Egy újabb határozat nyomán külső szervezet is elvégezheti a belső ellenőrzés feladatát a megyei önkormányzat hivatalánál. [namelink name="Vadász Csaba"] főjegyző az önkormányzat új feladatáról, a pályázati rendszerektől független területfejlesztési források elosztásáról, a tervezésről tájékoztatta a képviselőket. Eldőlt, hogy a megyében a következő tervezési időszakban, 2020-ig összesen 63,5 milliárd forint fordítódik erre a célra, ebből a megyei önkormányzat által felügyelt keret 25,5 milliárd, Szeged városa 19, Hódmezővásárhely 5,5 milliárd fölött rendelkezik. A kistérségek átlagosan 1,5 és 2,8 milliárd között kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!