Szeged és környéke

2013.11.24. 20:25

Mindszenty-verseny középiskolásoknak

Magyarország - Devictus vincit – Legyőzetve győz címmel történelemversenyt hirdetett középiskolásoknak a Mária Rádió és a Mindszenty Alapítvány.

Munkatársunktól

Célja, hogy a Mindszenty József bíborossal könnyen azonosulni tudó fiatalok az ő személyes történetéből hitet, reményt és erőt merítsenek, és életre szóló élményekkel gazdagodjanak. A szervezők a háromfordulós versennyel nem a történelmi tényekre, adatokra szeretnék fektetni a hangsúlyt, hanem a személyiség felfedezésére, máig tartó hatásának tiszteletére. A felhívásra október 30-áig – határon innen és túl – 32 középiskola 52 csapattal jelentkezett. A versenybizottság forrásjegyzékkel, szakirodalommal segíti a diákok felkészülését. Az első, helyi fordulót december 12-én tartják, majd 2014-ben a regionális, illetve az országos döntőn a legjobbak bizonyíthatják felkészültségüket. Részletek a http://www.mariaradio.hu/mindszentyverseny honlapon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!