Szeged és környéke

2013.11.22. 22:36

Petykó felajánlotta Szegednek 35 millióért az újszegedi Vigadót

Szeged - Botka László polgármester pénteken levelet kapott Petykó Zoltántól, aki felajánlotta a városnak 35 millió forintért a Vigadót. Decemberben a közgyűlés dönt az ingatlan megvásárlásáról.

Munkatársunktól

A delmagyar.hu Vigadó-dossziéja

Petykó eladná a Vigadót Szegednek
Botka nem adja a családi ezüstöt a Vigadóért
Petykó szegedi ingatlanra cserélné a Vigadót
Petykó szegedi ingatlant kér a Vigadóért
Régi fényeket szeretne a Jobbik a Vigadóban
Botka felfüggesztette a Vigadó-ügyben hozott döntést
Nem lesz Szegedé a Vigadó
Ezek azok az épületek, ahol semmi se változik
Róka fogta csuka a ligetben: az újszegedi Vigadó
A szegedi Jobbik kinyitná a Vigadót
15 éve áll elhagyatottan az újszegedi Vigadó
Veszélyesnek tartják a vasoszlopokat a ligetben

[namelink name="Petykó Zoltán"], a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tavasszal lemondott elnöke júliusban vásárolta meg 35 millió forintért a Vigadót a magántulajdonostól. Petykó szeptemberben még ingatlancserét ajánlott a városnak, amit az önkormányzat határozottan elutasított, mondván: semmilyen telekspekulációban nem vesz részt. A városháza azt írta akkor közleményében, hogy „továbbra is szándékunkban áll a Vigadó területén a védett természeti környezetet helyreállítani, parkosítani – elővásárlási jogunkkal élve pedig azért nem tudtuk megakadályozni Petykó Zoltán tulajdonszerzését, mert a pénzügyi bizottság fideszes többsége ezt leszavazta. Számunkra tehát ma is az egyetlen elfogadható ajánlat, ha a területet azon az áron – 35 millió forintért – vásárolhatjuk meg, amelyen Petykó Zoltán jutott hozzá."

Petykó Zoltán októberben lapunknak elmondta, eladná annyiért a Vigadót a városnak, amennyiért júliusban vette. Közölte, ha nem veszi meg az önkormányzat az újszegedi ingatlant, akkor egy év múlva megnyitja a ligetben a télen-nyáron üzemelő kerthelyiségét, ahol kávét, sört és süteményt lehet majd kapni.

– Pénteken hivatalos levelet kaptam Petykó Zoltántól, amelyben felajánlotta a városnak megvételre a Vigadót 35 millió forintért, tehát annyiért, amennyiért ő vásárolta – mondta lapunknak [namelink name="Botka László"]. A polgármester közölte, a decemberi közgyűlésre előterjesztést készít az ügyben. – Javaslom majd, hogy vegye meg a város az ingatlant. Egyben javasolni fogom, hogy azonnal készüljön kertészeti terv a romos épületek lebontására, és arra, hogy Szeged ezen szégyenfoltját parkosítsuk, integráljuk az újszegedi ligetbe – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!