Szeged és környéke

2013.12.25. 15:43

Boldog Karácsonyt, Szeged!

Szeged - Itt a második, gyönyörű timelapse-videó Szegedről. Egy évet vártunk rá. Megérte!

Delmagyar.hu

A Szeged Time Lapse-csapat megint nagyot alakított: ünnepi kisfilmmel lepték meg szülővárosukat. Az alkotók [namelink name="Guba Gergő"] operatőr és vágó vezetésével az idei ünnepre készülő kisfilmhez hatezer fotót készítettek, ennek körülbelül háromnegyedét használták föl, azaz négyezerötszáz fényképből állt össze a videó, amely hét ember – Gergőn kívül: [namelink name="Zsengellér Márton"], [namelink name="Molnár Bence"], [namelink name="Lénárt Márton"], [namelink name="Várdai László"], [namelink name="Bracsok Norbert"], [namelink name="Kothencz Attila"] – munkája.

Szeged Time Lapse 2013
A kisfilmben feltűnik a Nemzeti Színház, a Fogadalmi Templom, a szegedi vasútállomás, a Móra Ferenc Múzeum és még néhány Szeged életében meghatározó épület. Az idei videó különlegessége, hogy felcsendül benne egy Szegedről szóló magyar nóta, a " target=_blank ?>„Kis kutya, nagykutya nem ugat hiába" néhány motívuma is. A zenét külön ehhez a videóhoz írta Kothencz Attila.

Az első videó tavaly készült
A tavalyi karácsonyon a www.szegedtimelapse.hu honlapról induló új műfajú alkotásra eddig 450 ezren kattintottak meg a világhálón, 250 ezren végig is nézték – mondja Guba Gergő. A Zsengellér Mártonnal együtt készített „fotófolyam" 247 weblapon jelent meg. 

„A Szegedi Time Lapse népszerűsége bennünket is meglepett. Eddig 150 országban látták a Szegedről készült mozgó képeslapot" – tette hozzá Guba Gergő. Zsengellér Márton szerint egyszerűbb azt megmondani, hol nem látták a művüket: csak azoknak az országoknak a polgárai nem gyönyörködhettek Szeged szépségében, ahol korlátozott az internetezés lehetősége.

„Rengetegen kerestek minket. Még egy amerikai rendezőtől is kaptunk véleményt" – meséli Gergő. „Tartottunk előadásokat is" – mondják szinte egyszerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!