Szeged és környéke

2013.12.23. 19:02

Erről írtunk 2013 áprilisában

Csongrád megye – Nem vagyunk kukamanók! Több az üres, mint a működő üzlet a szegedi belvárosban. Inni nemhogy kötelező, egyenes muszáj! Sűrített levegő a végbélbe: borzalmas ötlet! Emlékező robot Csongrádról. Többek közt ezeket írtuk az év negyedik hónapjában.

Delmagyar.hu

Bizonyára sok minden felett átsiklottunk, mialatt készítettük ez a válogatást, ugyanakkor valahol határt is kellett szabnunk az eseményeknek. Viszont itt a nagyszerű alkalom, hogy Ön is szerkesszen velünk! Olvassa végig összeállításunkat, s ha valamit nem talál, ossza meg a Facebook-oldalunkon ennek a cikknek a kommentjeként! Mottó: „Szerintem ez kimaradt!"

Április 1.:
Visszavadult házinyúl él Algyőn
December óta a faluképhez tartozik Algyőn az a vörhenyes-tarka házinyúl, amely a Kastélykert utca és a Géza utca kereszteződésénél lévő parkban lakik, a település egyik legforgalmasabb pontján.

Visszavadult házinyúl él Algyőn (galéria)


április 2.:
Újra megtelt vízzel a Nagy-Széksós-tó
Az egyik legnépszerűbb mórahalmi turisztikai látványosság Nagy-Széksós-tó, amelyet 2011 nyarán fejlesztettek tovább.

Bélyeggyűjtők: a legcsendesebb hobbi szakértői
A március közepén indult hódmezővásárhelyi filatéliai előadássorozat kapcsán [namelink name="Csányi Viktor"] régész-muzeológust, bélyeggyűjtőt kérdeztük a "legcsendesebb hobbi" vásárhelyi múltjáról, jelenéről és jövőjéről.



Európai botrány a makói szemétügy
A külföldi tulajdonú cégekkel együtt a velük szerződött önkormányzatokat – például Makót – is nehéz helyzetbe hozta az új hulladéktörvény. A nálunk működő osztrák szemétszállító vállalatok most saját kormányuktól kérik, kezdeményezzen uniós kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen.

Csongrád is dilemmázik ivóvíz-ügyben
Kiderült, mégsem társulhat Szekszárddal Csongrád az ivóvíz-szolgáltatásra.

Véber beszólt a szegedi szurkolóknak
Paprikás meccs lehet a szombati Szeged 2011-Mezőkövesd. Nem a neten kell üzengetni - mondta a vendégek edzője, [namelink name="Véber György"].

április 3.:
Bán Tamás-OTP 1-0

Átláthatatlan kamatszámítás miatt perelte be ez egyik hazai pénzintézetet [namelink name="Bán Tamás"]. A domaszéki családapa első fokon nyert, ha jogerőssé válik az ítélet, devizaalapú hitelére akár 40 százalékkal is kevesebbet fizethet.

Félidőben - meglepetésre - 1-0, egyes

Félidőben - meglepetésre - 1-0, egyes
Letartóztatták a mindszenti fejszés támadót
A mai napon a Szegedi Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki ellen garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás. A bíróság nem jogerős döntése alapján a gyanúsított az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 1 hónapig előzetes letartóztatásban marad.

Életre szóló sérülés lett a bohóckodásból: kollégája végbelébe fújt sűrített levegőt
Kollégája végbelébe fújt a sűrített levegős pisztollyal egy vásárhelyi férfi két éve, nem sokon múlott, hogy az illető meg nem halt. Az életveszélyt okozó testi sértés ügyét szerdán kezdte tárgyalni a Szegedi Törvényszék. A két férfi egymás szemébe nézve, de nem egyformán idézte fel a történteket.

Belvíz van, hozzájárulás nincs
Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt emelkedett a belvízzel elöntött mezőgazdasági területek nagysága.



április 4.:
IH: se tavalyi beszámoló, se idei üzleti terv

Csökkenő bevétel, emelkedő bér- és reklámköltség – ez jellemezte tavaly az önkormányzati cégek többségét. A Szegedi Ifjúsági Napokat szervező ifjúsági ház sem a tavalyi gazdasági beszámolóját, sem az idei üzleti tervét nem nyújtotta be Szegednek.

Indián vezeti Makó legnagyobb városi cégét
Fekete Tibort, aki a legnagyobb önkormányzati céget vezeti elsejétől, Makón sokan becenevén, Indiánként ismerik. Szereti a várost, büszke rá, hogy tehet érte – másik szerelme a foci, még meccseket is közvetít a
helyi tévében.

Fekete Tibor, Indián

Fekete Tibor, Indián
Egyszerűen csak Plútó
Sorozatunkban olyan edzőkkel, vezetőkkel, sportemberekkel, pedagógusokkal foglalkozunk, akik a saját területükön kimagaslót alkottak. Ilyen Csongrádon a helyi megyei I. osztályú labdarúgóklub elnöke, [namelink name="Kiss István"], akit csak Plútóként ismernek.

április 5.:
Nem a vakok terepe a Kráter

A szegedi Dugonics téren két terepasztal segíti a vakok és gyengén látók tájékozódását. A vak Klimász Sándornéval, férjével és a vakok egyesületének elnökével néztük és tapintottuk meg az újdonságokat.

Zorán a szüleire emlékezett a vásárhelyi templomban
Nagyon örül, hogy meghívták – mondta [namelink name="Zorán"], Kossuth és Liszt-díjas gitáros-énekes a vásárhelyi szerb–ortodox templomban, ahová [namelink name="Sévity Lázárné"], a helyi szerb–ortodox hitközség gondnoka invitálta meg egy látogatásra.



Világhírű rádióamatőr volt Füttyös Jani
A Déli-sarktól kezdve, Albánián keresztül Venezueláig ismerték a csanádpalotai rádióamatőr nevét. Németh János Antal élete éppolyan kalandos volt, mint a hobbi, amit választott magának. Ahogy emlegették: Füttyös Jani, 78 éves korában hunyt el.



április 6.:
Csokibarna alpaka született
Bár anyja, Ibolya és apja, Kázmér is szürkés színű, Tia, a Szegedi Vadaspark március 11-én született alpakababája csokoládébarna bundával és gyönyörű szemekkel örvendezteti meg a látogatókat.

Tia nagyon különleges

Tia nagyon különleges
Pincér voltam Vásárhelyen
Korábban több szakmát, élethelyzetet kipróbáltam Hódmezővásárhelyen, ezúttal a pincérkedés fortélyait igyekeztem elsajátítani pár óra alatt a Sarokház Presszóban. Rövid szóbeli fejtágító után a mélyvízbe dobtak: kávét, üdítőt, süteményt, melegszendvicset szervíroztam a vendégeknek.



április 7.:
Somogyi utca: fél óra alatt 46-an a tilosban

46 autó hajtott be a Dugonics téri körforgalom felől a Somogyi utcába szombaton kora délután, fél órás tesztünk alatt. A Kárász utcai zebránál két rendőr várta a meglepett sofőröket, hétvégén ugyanis tilos a behajtás abból az irányból.

Amerikaifutball – Európa élvonalában
A Szeged Batsnél kezdte pályafutását, ám nyártól már az egyik legjobb európai klubnak számító Kiel Baltic Hurricanes együttesében szerepel [namelink name="Menczel Dániel"]. A 26 éves amerikaifutballista közeli célja, hogy német bajnok legyen csapatával, távlati tervként pedig egy erős csapatot szeretne építeni Szegeden.

április 8.:
Gólyákról szól a röszkei valóságshow

Élőben követheti a világ egy röszkei gólyapár minden percét. Három éve kamera rögzíti a fészkükben tett mozdulataikat.



Hat hónapig jórészt egyedül teker Toncsi
Az előző években messzi vidékekre vezettek a szenvedélyes szentesi kerékpáros, [namelink name="Baranyi Antal Gábor"] útjai: két éve eljutott Marokkóig, a múlt esztendőben pedig a Mont Blanc csúcsán lengethette a Szentes zászlót. Május 1-jén még nagyobb kalandnak, kihívásnak vág neki a sportember: fél éven át Skandináviában kerekezik.



[namelink name="Bubori Kornél"]: Újra kell tanulnom járni...
8-10 hónap rehabilitáció vár a Tápé futballistájára, Bubori Kornélra, aki ínszalagszakadást szenvedett az Algyő elleni bajnokin.

április 9.:
Meghalt, mielőtt visszakaphatta volna a pénzét

Levélben fordult a nyugdíjfolyósítóhoz Röszke önkormányzata, hogy kiderítse, az állami szervezet miért vont le és utalt Röszkének évek óta havi 300 forintot a szegedi Bagó Rudolf nyugdíjából. Az érintett már nem érhette meg a különös nyomozás végét: a péntekre virradó éjszakán meghalt.

Ahol tabu a napi politika
Közösségépítésre, a szabdidő hasznos eltöltésére, aktív társasági életre ösztönözi az időseket és a fiatalokat a Belvárosi Olvasókör.

Nagy a makói patikabaj
Végső elkeseredésében kért bérletidíj-kedvezményt a képviselő-testülettől a Kígyó gyógyszertár vezetője, [namelink name="Kómár Mária"]. Nem kapott, ennek ellenére még nem gondolkoznak a bezáráson, de már nincs több ötletük a spórolásra.

Három hétre jött – 13 éve él Szentesen
Vonzotta a színpad, ha pedig nincs 56, ma talán költő lenne [namelink name="Sziklay Sándor"] festő. Szentesre a véletlen vitte, és csak három hétig akart maradni, ennek ma már 13 éve. Albérletben él, a képeit az utcán árulja. Inspirálják a nehézségek.

Csongrádi fürdőfejlesztés - még hiányzik 500 millió
A Tisza-parti várost még tavaly hirdették ki nyertesként azon a DAOP-pályázaton, ahol 50 százalékos támogatás mellett belevághat egy 1 milliárdos fürdőfejlesztésbe.

április 10.:
Három perc alatt nagycsaládosok lettek Szabóék

A babák természetes úton fogantak, édesanyjuk meg is ijedt, amikor megtudta: hirtelen nagycsaládosok lesznek. Lilla, Zsombor és Botond közel két-két kilósan jöttek világra, jól vannak és szépen erősödnek.

Három perc alatt nagycsaládosok lettek Szabóék (galéria)


Szabó család: a sport az szent
Sorozatunkban Csongrád megyei szurkolókat, szurkolói csoportokat mutatunk be. [namelink name="Szabó Dezső"] (41) a sport megszállottja. Nagypapájával, apukájával már kiskorában meccsre járó gyermek volt. Jelenleg a Pick Szeged szurkolói csoportjának (DAKE) elnöke.



április 11.:
Lemondott az IH igazgatója, [namelink name="Sódar István"]
66 millió forint vesztesége volt 2012-ben a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek. A cég ügyvezetőjének, Sódar Istvánnak 3 millió forint jutalmat adna [namelink name="Kalmár Ferenc"] KDNP-s politikus. [namelink name="Solymos László"] alpolgármester Sódar felmentését javasolja a pénteki közgyűlésen. Ma reggel Sódar benyújtotta lemondását.

[namelink name="Lázár János"]: Nem érdemes keresztbe feküdni
Összesen 200 ezer hektár állami földbérletre lehet pályázni a Földet a gazdáknak programban, a vásárhelyi kistérségben 4500-5000 hektárra – hangzott el a közgyűlésen. Ezt a területet most a Hód-Mezőgazda Zrt. használja.

Nappal a könyvtárban, éjszaka a hajléktalanszállón
Mezőgazdasági munkát vállalnak, a városban időznek, vagy a könyvtárban olvasgatnak nap közben a makói hajléktalanszálló lakói. A csapadékos időjárás miatt áll a víz a földeken, egyelőre nem nagyon akad munka a számukra. A szálló április végéig téli nyitvatartással működik. Az éjjeli melegedő tele van.

Kiss Lászlónál 2011-ben rákot diagnosztizáltak, 2012-ben maratont futott
Az év testnevelője címmel díjazták a múlt héten a vásárhelyi Kiss Lászlót, a HISZK Gregus Máté Tagintézmények tanárát. Legendás testnevelőkről szóló sorozatunkban őt mutatjuk be: a pedagógusnál 2011-ben rákos megbetegedést diagnosztizáltak, egy évvel később viszont váltóban lefutotta a Békéscsaba–Arad szupermaratont.



április 12.:
Kétmilliót kuponoztak össze az iskolának

Kétmillió forintot nyert az egyik hipermarketlánc kupongyűjtő akciójában a szegedi Arany János Általános Iskola. Példátlan összefogásban harcoltak a fődíjért: tanárok és diákok minden szabadidejükben szelvényeket gyűjtöttek és kódokat töltögettek fel az internetre.

Kétmilliót kuponoztak össze az iskolának (galéria)


Pitvarosi jelöltek: Radó ellenfél nélkül
Egyedül [namelink name="Radó Tibor"], az eddigi községvezető indul a május 12-i időközi önkormányzati választáson a polgármesteri posztért – tudtuk meg a helyi választási bizottságtól.

április 13.:
Vályogtégláira robbant szét Makra Antal háza

Egy halom vályogtégla maradt az egykori családi házból: szombat hajnalban felrobbant egy 60 éves férfi háza. Életét szomszédjának is köszönheti, aki fontos információkkal segített a tűzoltóknak a mentésben.

Vályogtégláira robbant szét Makra Antal háza (galéria)


A volt rendőr cégét 440 millióra perelték csalás miatt
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt [namelink name="Tarjányi Péter"] biztonságpolitikai szakértővel szemben a szentesi Petőfi szálloda felújítása kapcsán kialakult 440 milliós elszámolási vitából fakadó csalás miatt.

április 14.:
Lógás miatt könnyen ugrik a közmunka is

Tavaly 183 szülő ellen indult eljárás a gyerek iskolakerülése miatt Csongrád megyében. A büntetés szigorodott: a családi pótlék felfüggesztése mellett a közmunkától is megfoszthatják a szülőt.

április 15.:
Utcára dobták a kicsiket

Nyöszörgő hangot hallottak az egyik bevásárló áruháztól nem messze, egy főútvonal melletti füves területen állatbarátok.



Víz alatt a Körös-torok, de maradtak lakók
Áradáskor több méter mély víztömeg alatt rejtőzik a csongrádi Körös-toroki üdülőterület kedvelt sétánya, az utak, és a homokföveny is.

Víz alatt a Körös-torok, de maradtak lakók (galéria)

Év végi visszatekintés

Erről írtunk 2013 januárjában
Erről írtunk 2013 februárjában
Erről írtunk 2013 márciusában

Újabb történelmi tettet vitt véghez az A-Híd Szeged VE vízilabdacsapata
A Ferencváros elleni idegenbeli sikerrel története során először nyerte meg a férfi vízilabda OB I alapszakaszát az A-Híd Szeged VE együttese. [namelink name="Vincze Balázs"] csapata ezzel a fináléig pályaelőnyt élvez a rájátszásban, amelyet éppen a megyei rivális Szentes ellen kezd.

április 16.:
Tönkreteszik a kórházakat a műhibaperek

Nem tudják már kigazdálkodni a kórházak az elbukott műhibaperek kártérítéseit – van olyan Csongrád megyei egészségügyi intézmény, amely részletfizetést kért a károsulttól. Országosan évente 300-500 ilyen eset van, a legtöbb gond a szülészet-nőgyógyászatban.

Hód-Mezőgazda: Ha elveszik a földet, kárt okoznak
Nem hiszi, hogy sok olyan mezőgazdasági vállalkozó van a környéken, akinek az adóterhe évente, hektáronként 118 ezer 270 forint lenne – mondta [namelink name="Antal Gábor"], a vásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. A cég a legutóbbi közgyűlésen került szóba az állami földbérlet pályáztatása kapcsán. 3500 hektár szántót, 1000 hektár legelőt bérelnek az államtól, 2000 hektár szántót magánszemélyektől – ha elveszik, a vezérigazgató szerint kárt okoznak vele.

április 17.:
Áron alul vinne az állam 130 hektárt

Másodszorra ültek le egyeztetni a felek a szegedi megyeházán az értékes baksi legelők ügyében. [namelink name="Alaboodi Ali"] kuvaiti–magyar kettős állampolgár 20 év kemény munkájával fejlesztett fel egy legeltetéses állattenyésztő gazdaságot 450 hektáron. Ebből 130-ra tart igényt az állam.

Áron alul vinne az állam 130 hektárt (galéria)


április 18.:
Feltört a víz Baktóban - újjáéledt egy betemetett kút

Hetek óta bugyog a földből a víz a baktói Pihenő utcában: egy évtizedekkel ezelőtt lezárt artézi kút kelt életre. Az utat mossa, elzárása közel 1 millió forintba kerülne.



Hatéves az életjáradék-program, de még senki sem szerződött
Érdeklődők vannak az önkormányzat életjáradék-programja iránt, ám eddig még senki sem szerződött a várossal.

Laura is átmehet a Gyémánthídon
Színésznő, esetleg festő szeretne lenni a makói Gyémánthíd-díj idei kitüntetettje, [namelink name="Pataki Laura Eszter"]. A jól tanuló, tehetséges diáklányt és húgát egyedül neveli munkanélküli édesanyja.



április 19.:
Blamázs a Bohács vezette bizottságban

Nem javasolja a szegedi képviselő-testületnek újbóli megtárgyalásra a [namelink name="Bohács Zsolt"] távhőszolgáltatás átalakításáról szóló előterjesztését a közgyűlés Bohács Zsolt vezette vagyongazdálkodási bizottsága.

Katasztrófaturisták a Sárgán - Jenci küzd, mint disznó a jégen
Még mindig vannak, akik a Sárgán maradtak a Tisza magas vízállása ellenére. A vízirendőrök rendszeresen ellenőrzik az elárasztott területeket.

Víz alatt a Sárga (galéria)


Megbilincselték a delmagyar.hu riporterét
Bilincs került a delmagyar.hu riporterére a Makói Rendőrkapitányság előtt. Hivatalos személy kattintotta a csuklóra, szolgálatban - de csak játékból.

április 20.:
Rekordszámú bringás a szegedi Critical Mass felvonuláson

Becslések szerint 3-4 ezer biciklis tekert Szeged utcáin a Critical Mass kerékpáros felvonuláson. „Kétirányú Szegedet!" – ezzel a mottóval vonultak a bringások a 14,4 kilométeres útvonalon.

Janics-ügy: nem tartozás, csak átigazolás
Nem tartozik a Győr, egyszerűen csak az átigazolási szabályzatban szereplők alapján jár(hat) hárommillió forint az EDF DÉMÁSZ-Szegednek [namelink name="Douchev-Janics Natasa"] átigazolásáért.

április 21.:
Föld napja a Füvészkertben

Arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, társasjátékokkal és különböző helyszíneken teljesítendő feladatokkal várták a családokat szegeden, a Füvészkertben.

Föld napja a Füvészkertben (galéria)


április 22.:
Tovább kéne nyitva tartani és mást árulni?

Megszámoltuk: közel 70 bezárt üzlet található a szűken vett szegedi belvárosban. Egy héttel ezelőtt kereskedők tüntettek a városháza előtt, és újra a bérleti díjak csökkentését kérték. Mindenki pezsgő, nyüzsgő belvárost szeretne, de koncepció máig nincs.

Lehangolva - üres üzletek a szegedi belvárosban (galéria)


Szabadtéri konditerem a Hódtóban
„Szabadtéri konditerem", mozgásra serkentő játékokkal a Hódtóban – a Tiszta Szívvel Egyesület legújabb jótékonysági akciója Vásárhelyen. Már három játszótér kialakítása kötődik az egyesülethez, ez lesz a negyedik – a nyári szünet beköszöntével vehetik birtokba a fiatalok.

Patrik már gyógyul, de a hitelek ketyegnek
Azon az októberi napon hajnalban eltörtem a bokámat, estére pedig megtudtam, hogy a fiam rákos. Három hónap táppénzem köddé vált, anyagilag is padlóra kerültünk – mondja a csongrádi édesanya. A fia gyógyul, most a tartozások réme lebeg a fejük felett.



április 23.:
Bárki vasutassá válhat a Fekete Házban

A látogatók magukra ölthetik a vasutas-egyenruhát, és fotózkodhatnak benne.
GALÉRIA - Bárki vasutassá válhat a Fekete Házban

április 24.:
Miklós Péter: Miért baj, ha nem költöm el a tartalékot?

A korábbinak a 14-szeresébe került a reklám, 67 százalékkal többet költöttek üzemanyagra – egyebek mellett ezzel bírálta a polgármester a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. vezetőjét. [namelink name="Miklós Péter"] prémiuma a pénteki közgyűléstől függ.

Virtuális időutazás a Google-lal
Magyarországon is elindult a Google Street View, azaz Utcakép szolgáltatása, amellyel virtuális körsétát tehetünk az ország valamennyi településén, így Vásárhelyen is. Az internetes cégóriás képei jó néhány évvel ezelőtt készültek, így a netes városnézés, apró időutazás is egyben.

Virtuális időutazás a Google-lal Vásárhelyen (galéria)


április 25.:
Biomassza-erőmű: adok-kapok

Lemondásra szólítja fel az alpolgármester a Szehő ügyvezetőjét, mert felhatalmazás nélkül szerződött, hogy átveszik a Szenergott által termelt energiát. A projektcég igazgatóját a biomassza-erőműről és a Fidesz-közeli beszállítójáról is kérdeztük.

Saját iskolájukról rappelnek
A Makó Dal után most az iskolájukról készített klipet [namelink name="Bakacsi Márk"] és [namelink name="Solymosi Attila"]. A Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdaságtani Szakközép Iskolában forgattak. Egy hét alatt ezer feletti nézettségük volt.



Ádám – Rajmund árnyékában
[namelink name="Fodor Ádám"] (25) a kétszeres olimpiai bajnok [namelink name="Fodor Rajmund"] (37) öccse. Sportágként ő is a vízilabdát választotta, még játszik, 2011 óta a vásárhelyi HVSC OB I/B-s együttesében, valamint a helyi lánycsapatot trenírozza.

Fodor Ádám

Fodor Ádám
április 26.:
Szalaiék különös esete a mosógéppel

Foltosan mos a mosógép, a vevő szerint a gyártó hibájából. A forgalmazó szerint a vásárló a hibás, nem tartotta karban a gépét. A fogyasztóvédelem tehetetlen, csakúgy, mint a békéltető testület. Csak a pereskedés marad.



április 27.:
Deutsch: Már nem vagyunk kukamanók

Lehet bírálni az Európai Uniót, de 14 év alatt 40 milliárd eurót ad Magyarország fejlesztésére – szögezte le a megyei közgyűlésen [namelink name="Deutsch Tamás"]. A néppárti képviselő szerint konfliktusaink fő oka Európával az, hogy korábban kukamanóként ültünk az EU testületeiben, de most van véleményünk.

Megyeegy: óriási balhé Vásárhelyen, ötgólos rangadót nyert a Tápé
[namelink name="Paksi Péter"] csapata, a Tápé a Kiskundorozsmát győzte le - jó meccs volt, a vásárhelyi viszont tömegjelenetekkel tarkított. Eredmények, jegyzőkönyvek, fotók a megyei első osztályból.

április 28.:
Anarchista szavazólap Szegeden

Magát anarchistának nevező csoport plakátjával találkoztunk a szegedi belvárosban. Követelik az egyik sem opciót a választások szavazólapján.



április 29.:
Ujhelyi István EP-képviselőként folytatná

Befejezi itthon politikai pályafutását [namelink name="Ujhelyi István"], aki európai parlamenti képviselőként folytatná karrierjét Brüsszelben.

Tízezrek jártak az ország legnagyobb állatsimogatóján
A 20. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok nagy sikert aratott, több tízezren látogattak el a Kutasi úti kiállítási centrumba. A látogatók fele gyerek volt, a szakemberek mellett ők élvezték leginkább a rendezvényt.

Vásárhelyi állattenyésztési napok (galéria)


Fejük fölül bontják a tetőt
Csongrádot nemcsak 600 ezer forinttal károsították meg a tolvajok, hanem tulajdonképpen két lakással. Elbontották a bérlemény tetejét, felújítani már nem érdemes. A települések az ilyesmit kénytelenek a veszteséglistán könyvelni.



április 30.:
Igyunk akkor is, ha nem vagyunk szomjasak!

A szervezet víztartalma a korral egyre csökken. Időskorban napi 1,5–2 liter elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy szervezetünk folyadékigényét kielégítsük.

Virágba borult Vásárhely
Ismét virágba borultak Hódmezővásárhely közterei. Több száz közmunkás dolgozik a város 113 hektárnyi zöldterületének szépségéért.

Virágba borult Vásárhely (galéria)


Jé! Működik a sebességmérő!

Hosszú idő után újra működik a 43-as főút mentén az Aradi utcai sebességmérő tábla. Öt éve állították - hol működött, hol nem. Tavaly óta semmit sem mutatott. A városban ez az egyetlen olyan tábla, ami mutatja a gépjárművek sebességét. A vele szemközti még mindig sötét.

Keres, tájékozódik, emlékezik a csongrádi diákok robotja
Nyolc perc alatt felderítette az áldozatok helyét, majd sértetlenül, külső segítség nélkül megtalálta a kivezető utat a katasztrófa sújtotta épületből. A csongrádi gimnazisták egy ilyen robottal nyertek országos versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!