Szeged és környéke

2013.12.27. 19:28

Erről írtunk 2013 augusztusában

Csongrád megye – 50 millió a SZIN-nek kölcsönbe, 334 az SZKT-nak „örökbe". Szőregnél egyszerűen nem tudunk csatát nyerni. Kőrösi, a láncfűrészes favágó. Felavatták a Kurca-hidat. Interjú Alföldi Róberttel és Stohl Andrással. Kánvási még mindig sörkirály. Lékó, a Drawcula. A Pick elfogyott a második félidőben Szkopjéban. Vajda Attila világbajnok. Vallomás a flaszteren. Többek közt ezeket írtuk az év nyolcadik hónapjában.

Delmagyar.hu

Bizonyára sok minden felett átsiklottunk, mialatt készítettük ez a válogatást, ugyanakkor valahol határt is kellett szabnunk az eseményeknek. Viszont itt a nagyszerű alkalom, hogy Ön is szerkesszen velünk! Olvassa végig összeállításunkat, s ha valamit nem talál, ossza meg a Facebook-oldalunkon ennek a cikknek a kommentjeként! Mottó: „Szerintem ez kimaradt!"

Augusztus 1.:
A nagybani piac ad 50 milliós kölcsönt a SZIN-re
50 milliós kölcsönt vesz fel az IH a dorozsmai nagybani piactól a Szegedi Ifjúsági Napok megrendezésére. Két éve 40 milliós hitelt nyújtott a nagybani, amelynek vezetője, [namelink name="Pap Róbert"] akkor úgy nyilatkozott: nem kívánnak újabb kölcsönt adni, mert a piac nem folytat ilyen pénzügyi tevékenységet. Most mégis 50 milliót adtak, amiről – mint kiderült – nem tudnak az IH vezetői.

Egy út két arca: ami földes, az is maradt
1 milliárd forintba kerülne az új szabványok miatt, így remény sincs rá, hogy megépüljön a Makó–Királyhegyes összekötő út 4,6 kilométeres, földes szakasza. Itt a falu közmunkásai gereblyéznek, lapátolnak. Az út másik felét, amely aszfaltos, Makótól az M43-asig felújították fel is avatta a szakállamtitkár.



Szedeák: a csapatkapitány apa lett
Az elmúlt hét végén megszületett az egykori NB I-es kézilabdázó, [namelink name="Kiss-Laluska Eszter"] és a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat kapitányának, Kiss Zsoltnak a gyermeke, aki a Marcell nevet kapta. Az édesanya és a kisfiú jól van, már hazamehettek. Az apuka boldog, ott volt a szülésen. A közönségkedvenc kosarassal beszélgettünk.



Év végi visszatekintés

Erről írtunk 2013 januárjában
Erről írtunk 2013 februárjában
Erről írtunk 2013 márciusában
Erről írtunk 2013 áprilisában
Erről írtunk 2013 májusában
Erről írtuk 2013 júniusában
Erről írtunk 2013 júliusábanaugusztus 2.:
334 milliós támogatás a szegedi tömegközlekedésnek

Országszerte 86 település helyi közlekedésének támogatásáról döntött [namelink name="Pintér Sándor"] belügyminiszter.

Makó terveztet táblákat a sztrádára
Makó kész fizetni azért, hogy a várost megtalálják az autópályán utazók: 6 millió forintot biztosít arra, hogy az M5-ösön meglévő táblák közül 10-et kiegészítsenek, feltüntetve rajta az M43-ast és a várost. A táblák kihelyezésére a legjobb esetben is hónapokat kell még várni.

[namelink name="Kovács Regina"] tudni akarja, miért halt meg a kislánya
Egy éve halt meg szülés közben egy ikerpár egyik tagja a szentesi kórházban. A babának megsérült a mája, és belső vérzése lett. Újraélesztették, egy hétig élt. A család és az ügyvéd most felelőst keres, mert szerintük a szülésvezetés „brutális" volt. A rendőrség egy orvosszakértői vélemény alapján megszüntette a nyomozást, a kórház újabb belső vizsgálatot indít.



90 tojás: hamm, bekaplak!
[namelink name="Kanyó Dénes"], a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője a kolumbiai világjátékok után a kazanyi világbajnokságon áll rajthoz. A vb-címvédő 200-on és 400-on szeretne jó eredményt elérni.



Olasz Anna: egyetemért úszott, világelitbe került
A Haász SZUE világbajnoki ötödik helyezett nyílt vízi úszója, [namelink name="Olasz Anna"] (edzője: [namelink name="Gellért Gábor"]) még csak 19 esztendős, de már eddig is érdekes utat járt be. Koraszülöttként életveszélyben volt, hatesztendősen Savanya-tanítványokat vert, mégis majdnem profi síelő lett. Amerikai álmához végül karcsapásokkal talált utat – érdekes fordulatokkal.



augusztus 3.:
Az is lottózik, aki nem szokott

Lakáshitelt törlesztenének, jótékonykodnának és a családjukat segítenék az általunk megkérdezett szegedi lottózók. A hétvégén az ötös és hatos lottón összesen 3,1 milliárd forintot lehet nyerni.



Szóvá tették a fakivágásokat a Szabadság téren
Levelet és néhány aláírást küldtek a Szabadság téren élők a városrehabilitációs-programban érintett fák kivágása miatt Vásárhelyen. Az önkormányzat munkatársai a héten helyszíni bejárást tartottak. Újra szemügyre vették a vágásra kijelölt fákat. Zöldterület-rekonstrukcióval pótolják a növényeket.

augusztus 4.:
Megint nem sikerült: 164. alkalommal vesztettük el a szőregi csatát

Mindent elkövettek a Szeged III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesületének tagjai, hogy legyőzzék Julius Jacob von Haynau vezette császári és királyi csapatot. Idén is sikertelenül.

Megint nem sikerült: 164. alkalommal vesztettük el a szőregi csatát (galéria)


Világbajnokok! Magyarország-Montenegró 8-7
Végig vezetve nyerte meg a világbajnoki döntőt Magyarország. [namelink name="Benedek Tibor"] csapata szenzációsan játszva győzte le Montenegrót. Nézze meg újra a meccset!

Világbajnoki döntő: Magyarország-Montenegró (galéria)


augusztus 5.:
Makkoserdő sor: összeköt és elválaszt

Az új társasházak és az élelmiszerboltok utcája a Makkoserdő sor. Szegedi léptékben keskeny, mégis forgalmas és balesetveszélyes úttest vágja el egymástól a szemben álló házsorokat.

 Makkoserdő sor: összeköt és elválaszt (galéria)


Vadkerti: ez nagyon kemény volt
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 10 napos edzőtáborban volt Szerbiában. A kopaoniki felkészülés nem volt leányálom, [namelink name="Juan Carlos Pastor"] rendesen megdolgoztatta a játékosokat.

augusztus 6.:
Kutya meleg a Tappancsnál

A Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyáit is megviseli a rendkívüli időjárás.

Kutya meleg a Tappancsnál (galéria)


Láncfűrészt ragadott a csongrádi polgármester
[namelink name="Kőrösi Tibor"] saját maga fűrészelt ki három fát, a képviselő feljelentette. Előbbi azt mondja: csak jót akart. Utóbbi szerint a dolgok akkor sem így működnek.



augusztus 7.:
Luxusutakra, cipőkre költötték az alapítvány 130 millióját?

Információink szerint a Delfi Koronája Oktatási és Kulturális Alapítvány tizenkét munkatársát vádolta meg üzletszerűen elkövetett 83 millió forintos sikkasztással a Csongrád Megyei Főügyészség. Az alapítvány elnöke további 47 millió forintot saját céljaira használt fel a gyanú szerint: luxusutakra fizetett be, 185 ezer forintos cipőt vásárolt magának.

A baglyok városa is Makó
Újabban bagolyfiókákról is nevezetes az egyik nagy forgalmú makói utca: az, amelyik a város főteréről a piacra visz, és Deák Ferenc nevét viseli.



Sportpénzek: ki mit érdemelne?
A Szeged városi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának ülésén [namelink name="Nógrádi Tibor"] bizottsági tag és [namelink name="Szentgyörgyi Pál"] elnök az UTC Futsal Team és az A-Híd Szeged támogatása kapcsán került szakmai vitába.

augusztus 8.:
Hangos fémlapok alatt köt a beton

Másfél hete iszonyú a robaj két teherbíró fémlap miatt a Mikszáth Kálmán utcában, amikor a lemezekre trolik és buszok hajtanak rá. Az ott lakók a lármától aludni sem tudnak. A GDF-SUEZ javított meg egy gázvezetéket, a fémlap pedig azért kellett, hogy a tömegközlekedési eszközök ne károsítsák a kötő betont.



Kíváncsi vidra a fotóstáskában
Nimród, a szegedi Vadaspark vidrája igazán kezes, játékos állat, kollégánk fotóstáskáját is alaposan feltérképezte megörökítése során.

Nimród, a kíváncsi vidra (galéria)


350 ezer forintos fűtésszámla még akad
8 százalékkal kevesebb hőmennyiséget használtak el a fűtési szezonban a vásárhelyiek, mint az előző idényben. Az extrém magas számlák ellen indított kampány eredménnyel járt: 123 társasházból már csak 22-ben nem használják a 2,5-szeres szabályt. A költségmegosztási arányon is több épületben változtattak. Még így is akad néhány olyan lakás, amelynek ha nem is 500 ezer, de 300-350 ezer forint a fűtésszámlája.

Lékó: sértő megjegyzés volt
A szegedi sakknagymester, [namelink name="Lékó Péter"] sértőnek találta a nemzetközi sajtóban használt Drawcula becenevet, miközben az utóbbi három tornáján egyaránt a holtversenyes harmadik helyet szerezte meg. Kétnapos szegedi pihenés után ma már Norvégiába utazott.

augusztus 9.:
Állásvadászat: 1 év, 100 pályázat, 10 interjú

Magyarul kérdezték, angolul kellett válaszolnia – így tesztelték nyelvtudását az állásra jelentkezőnek. A fiatal nő 1 évig vadászott állásra, mintegy 100 céghez jelentkezett, 10-hez hívták be. Faggatták gyerekvállalási terveiről, bombázták matematikafeladványokkal, akadt, ahol a kandi kamerát kereste.

Tiki-taka, lépcsőzés, ligetkör
Milyen lehet egy edzés belülről? – erre a kérdésre kereste a választ lapunk sportrovata. Futballban, kosárlabdában és kézilabdában próbáltuk ki magunkat.

Részt vettünk a Tisza Volán Focisuli, a Naturtex-SZTE-Szedeák és a Szeged KKSE-Chance-Exicom edzésein (galéria)


augusztus 10.:
Minden engedély megvan a szegedi lézerközponthoz

Sikeresen zárult a szegedi lézerközpont építési engedélyezési eljárása, ősszel elkezdődhet az európai uniós tudományos nagyberuházás kivitelezési szakasza – tájékoztatott a projekt kommunikációs ügynöksége.

Homokpadok a Maroson
Szeretjük a folyót, ha Makón járunk rokonlátogatóban, mindig kijövünk. Most, hogy ilyen alacsony a vízállás, különösen tetszik – mondta egy dán–magyar família családfője, [namelink name="Torben Balman Jensen"] a Maros-parti strandon.

Homokpadok a Maroson (galéria)


Fábiánsebestyén árral szemben úszik

Az energetikai hivatal jelölhet ki új ivóvíz-szolgáltatót Fábiánsebestyénben, miután a helyi önkormányzat nem fogadta el az Alföldvíz Zrt. ajánlatát, és nem keresett partnert, pedig erre törvény kötelezi. Lehet, hogy végül így is az Alföldvíz lesz a kiválasztott.

Átigazolási adatbank: látványosan erősödött a megyeegy játékosállománya
Egy hét múlva, augusztus 17-én elrajtol a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 2013–2014-es szezonja. Cikkünkben a tizenhat csapat nyári játékosmozgását foglaltuk össze.

augusztus 12.:
Októberben kezdődik a hummeres gázoló pere

Október 22-én kezdi tárgyalni a Szegedi Törvényszék annak a 34 éves osztrák férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint tavaly október 11-én Apátfalván Hummerjével szándékosan elgázolt egy rendőrt.

Ötszörös futballvilágbajnok a vásárhelyi orvos
A 62 éves háziorvost, Bálint Lászlót szinte mindenki ismeri Vásárhelyen, de sokan nem a rendelőből, hanem a labdarúgópályáról. A 70-es, 80-as években húzóembere volt az NB II élcsapatának számító HMSE-nek, tagja az orvosválogatottnak, amellyel eddig 5 világbajnoki címet nyert. A legutóbbi, Budapesten rendezett vébén a 7. helyen végeztek legjobban focizó orvosaink.



augusztus 13.:
Királyi lett a vásárhelyi Kéktói Ménes
Ünnepséget rendeztek Vásárhelyen a Kéktói Ménesnél, amelyet Árpád-házi Daka József – női ágon vallja magát az uralkodóház leszármazottjának – királyi ménessé nyilvánított.

augusztus 14.:
Újra kiválthatunk egyszerre háromhavi gyógyszert

Visszatér a régi gyógyszerfelírási rend: szeptembertől újra ki lehet váltani egyszerre háromhavi mennyiséget. A patikáknak mostantól ismét az eddiginél nagyobb készletet kell tartaniuk, hogy ki tudják szolgálni a betegeket. Másfél évig tartott a szigor a spórolás jegyében – receptpazarlás lett belőle.



Elhunyt Sipos Edit vízilabdázó
A szentesi vízilabdázó, Sipos Edit kedd este 8 órakor adta fel a harcot, legyőzte a rák – mindössze 38 éves volt.



augusztus 15.:
Családostul költöznek a magyarok külföldre

Sokan döntenek úgy Magyarországon, hogy egész családjukkal külföldre költöznek a jobb megélhetésért. A GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése szerint a háztartások 9 százalékában van tartósan külföldön dolgozó családtag. Szatymazról idén hét család költözött külföldre az általános iskolai évzáró után.

Világsztárokat konferált a makói Szűcs Nóra
A fiatal fuvolaművész, [namelink name="Szűcs Nóra"] személyében makói háziasszonya volt annak a szombathelyi gálaműsornak, amely a világhírű, Kossuth-díjas karnagy és zongoraművész, [namelink name="Vásáry Tamás"] 80. születésnapját köszöntötte. Nórát pályázat útján, kéttucatnyi jelentkező közül választották ki – azt mondja, óriási élmény volt a komolyzene világsztárjaival találkozni.



Méltó kapu nyílt a szentesi belvárosra
– Jelképezze a híd azt, hogy az embereknek együtt kell működni – mondta [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester. Megújult a bíróság épülete és védőszent tekintete óvja az utazókat a Kurca-hídnál.

Méltó kapu nyílt a szentesi belvárosra - felavatták a Kurca-hidat (galéria)


augusztus 16.:
Félgőzzel megy Dragan üzlete

Július 17-e óta csak nemzeti dohányboltok árusíthatnak cigarettát. A régi trafikosok reménykednek, a mostaniak bizakodnak. Akad olyan kisbolt, amelyik az új törvény miatt zár be.



augusztus 17.:
Alföldi Róbert: Nem vagyok hajlandó szépíteni semmit

„Nem engedhetem, hogy a historizáló patina elfedje a sötétebb pillanatokat" – mondja [namelink name="Alföldi Róbert"] az István, a király jubileumi bemutatója kapcsán a 30 éves rockoperáról. A bemutatót szombaton tartották a szegedi szabadtérin, de a produkciót augusztus 20-án az egész ország láthatja az RTL Klubon. A Nemzeti Színház nemrégiben leköszönt direktora büszke arra, amit társulatával elért. Arra is, hogy a Nemzeti 4 produkcióját 12 kategóriában jelölték a színikritikusok díjára. Az Angyalok Amerikában Prior Waltereként őt is nominálták legjobb színésznek, előző rendezése, a Kőműves Kelemen pedig legjobb zenés előadásként nyerhet.



Minisztériumi válasz a csongrádi igazgató ügyében
Írtunk a csongrádi iskolaigazgató-választásról, amely során nem az önkormányzati képviselők és nem is a tantestületek által támogatott jelöltet, hanem az esélytelennek tűnő Váradi Gábornét választotta a posztra [namelink name="Hoffmann Rózsa"] oktatási államtitkár.

augusztus 18.:
Gyönyörű, fiatal, nő és Cessnát vezet

[namelink name="Ene Adelina"] két éve visz utasokat kisrepülőkkel Szeged fölött. Nőként ugyanazt kellett bizonyítania, mint férfi pályatársainak: felelősséggel el tud vezetni egy gépet. A repülőtér gyepén együtt készülődtünk felszállásra.

Gyönyörű, fiatal, nő és Cessnát vezet (galéria)


Zsanett felült, és ottmaradt
Harmadszor rendeztek szántóversenyt Székkutason, és a jó hangulat mellett az sem volt mellékes, hogy a sikereket elsősorban Csongrád megyeiek aratták.

Zsanett felült, és ottmaradt - szántóversenyt rendeztek Székkutason (galéria)


Faszobrokat készít a makói rajztanár
Különleges hobbinak hódol a makói Bartók iskola pedagógusa: fából farag szobrokat. [namelink name="Molnárné Bárdi Andrea"] mindkét tantárgyát „használja" faragás közben: a művészet és a természet adta szépségeket is felleli a rajz és biológia szakos tanár.

Faszobrokat készít a makói rajztanár (galéria)


A sörkirály, Kánvási megőrizte trónját
A hétvégén rendezték a harmadik szárnyas napokat Szentesen, a főhelyszín az IH-gödör volt. A kakasok játszották a főszerepet – 102 bográcsban rotyogott a pörkölt –, és megőrizte trónját a sörkirály, [namelink name="Kánvási József"] – igaz, egy kortyon múlt.

A sörkirály, Kánvási megőrizte trónját (galéria)


augusztus 19.:
Stohl András: Olyan vagyok, mint a német fociválogatott

[namelink name="Stohl András"] a színházi évad két nagy sikere, a Mephisto és a Kőműves Kelemen után most Koppány szerepét játssza az István, a király 30 éves jubileumi előadásain. Úgy érzi, most ért pályája csúcsára: a színikritikusok Mephisto-alakításáért a legjobb színész díjára jelölték, öt új előadásából négyet nomináltak valamilyen kategóriában. Ősztől a Vígszínházban folytatja.

Stohl András: Olyan vagyok, mint a német fociválogatott (galéria)

augusztus 20.:
Elmaradt tűzijáték Szegeden: Botka jelentést kér

A rossz időjárás, a várható vihar miatt Szegeden is lefújták a tűzijátékot, a város vezetését, az EDF DÉMÁSZ-t és a tömeget sem tájékoztatták megfelelően.

augusztus 21.:
Telefont is hajigáltak Kisteleken

Szabadtéri kenyérszentelés, telefonhajítás és [namelink name="Radics Gigi"] – mindez jól megfért egymás mellett Kisteleken, az augusztus 20-i ünnepi programsorozaton. Néhány óra alatt megtudtuk: a Samsung repül a legjobban, a szép traktor pedig nem biztos, hogy ügyes is.

Telefont is hajigáltak Kisteleken (galéria)


Amerika legnépesebb egyetemén folytatja
A diákok számát tekintve az Egyesült Államok legnagyobb egyetemén folytatja tanulmányait a Haász SZUE 19 esztendős nyílt vízi úszója, Olasz Anna. A friss Európa-kupa-győztes folytatná az Arizona State University magyar hagyományait, hiszen ott tanulva és készülve lett olimpiai bajnok [namelink name="Kovács Ágnes"] és a szintén szegedi születésű [namelink name="Czene Attila"] is.

augusztus 22.:
A ˝háttérből˝ mérik a szálló port

Sokkal kevésbé forgalmas helyre, a Rózsa utcába költöztették a Kossuth Lajos sugárútról a szegedi szmogmennyiséget mérő állomást. Az ATI-KTVF megfelelőnek tartja a háttérszennyezettség ellenőrzésére alkalmas új helyet.

Már Purgel István sem küld leveleket
Közel négy évtizedig szolgálta a makóiakat [namelink name="Purgel István"] mint a makói posta vezetője. A város is kitüntette.



augusztus 23.:
Közkút lesz, Szeged fizeti a számlát

Egyelőre lajtos kocsi viszi a vizet a szőregi téglagyári lakások 30 lakójának, januártól közkifolyóról hordhatják a vizet. A számlát az önkormányzat fizeti.

Büszke a kecskesajtjára a kiszombori vőfély
Tizenkét éve a kecsketartás tölti ki mindennapjaikat a kiszombori Baranyi család tagjainak.



Több százan búcsúztak Sipos Edittől
Több százan búcsúztak a szentesi református sírkertben a 38 évesen elhunyt klasszis vízilabdázótól, Sipos Edittől.

Több százan búcsúztak Sipos Edittől (galéria)


augusztus 24.:
Öntésre kész Szent-Györgyi Albert szegedi szobra

Agyagból elkészítette [namelink name="Bíró Lajos"] mátészalkai szobrászművész Szent-Györgyi Albert szobrát. Hátravan még az öntés és a cizellálás.



Juan Carlos Pastor szegedi arcai - galéria
Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának mestere nem hazudtolja meg spanyol mivoltát, hiszen egy-egy meccs alatt hihetetlen hőfokon ég.

Juan Carlos Pastor szegedi arcai (galéria)


augusztus 25.:

Juronics Tamás megnősült

[namelink name="Palman Kitti"] táncművész, a Szegedi Kortárs Balett tagja és [namelink name="Juronics Tamás"], Kossuth-díjas művész, a társulat művészeti vezetője házasságot kötöttek.


augusztus 26.:
Nevet kap Újszeged egyik leghosszabb útja

Családias hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amelyet [namelink name="Kormos Tibor"] (Szabad Város Egyesület), Újszeged egyik önkormányzati képviselője hívott össze a városrész névtelen utcájának elnevezése ügyében.



Kinőtte a Bor utcát a borünnep
Ha tovább nő a közönség, új helyszínt kell keresni az augusztus 20-i hétvégék legfontosabb csongrádi rendezvényének, a borünnepnek – vonták le a tanulságot a program szervezői.

augusztus 27.:
Szerelmi vallomás a belvárosi flaszteren

Szerintem ez egy lánykérés lehet – mondja egy fiatalember a Széchenyi téren.



Kész a Mártélyi holtág rehabilitációjának terve
Elkészült a Mártélyi-holtág élőhelyvédelmi rehabilitációjának kiviteli terve.



A Berekbe is juthatna a benti fényárból
Az ígért akusztikai küszöböt még nem építették az úttestbe a berki úton, de a nádat már levágták a berki-híd feletti Kurca szakaszon, ahol elkezdődött a meder kotrása.

Nagy Viktor Szeged nyugalmára vágyott
Az A-Híd Szeged férfi vízilabdacsapatának felkészüléséhez hétfő reggel három friss világbajnok csatlakozott: [namelink name="Decker Ádám"] és [namelink name="Szivós Márton"] mellett az új igazolás, [namelink name="Nagy Viktor"] is medencébe ugrott. A barcelonai vb legjobb kapusának választott játékossal az első edzés után beszélgettünk.



augusztus 28.:
Botrány a temetésen: a sírásók nem akarták visszatenni a fedlapot

Botrány tört ki egy szegedi temetésen a sírt lezáró fedlap miatt, amelyet először nem akartak visszatenni a sírásók. A temetőgondnok elmondása szerint a balesetveszély miatt nem szokták azonnal visszahelyezni a fedlapot.

Zuhanás a szociális otthon ablakából: kiesett vagy kilökték?
A közelmúltban történt a vásárhelyi Szivárvány Szakosított Szociális Otthonban: az egyik ápolt – a hivatalos verzió szerint – kiesett, kiugrott a földszinti ablakon, míg a család állítja, egyik társa lökte ki a kihajoló Krisztiánt.

Szűcs és Tüsi a homokviharban
Nemcsak ár-érték aránya miatt az egyik legjobb technikai sport a roncsderbi – a mórahalmi versenyző szerint.



augusztus 29.:
Gázkészülék-felülvizsgálat: nem eszik forrón...

Új rendelet várható szeptemberben a gázkészülék-felülvizsgálatokkal kapcsolatban. Emiatt a szakember szerint érdemes pár héttel elhalasztani a lakossági berendezések ellenőrzését.



Nem érinti az M43-ast az uniós pénzstop
Nem befolyásolja az M43-as autópálya építését, hogy az Európai Unió felfüggesztette egyes támogatások kifizetését – közölte az állami beruházás irányítója, a NIF Zrt. A 46 milliárdos munka az alapozásnál tart. Átlagosan három méter magas töltésen húzódik majd az út Makótól a magyar–román határig.



Honvédségi bemutató a csongrádi pontonhídnál
A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Csongrádon tartotta 17. találkozóját.

Honvédségi bemutató a csongrádi pontonhídnál (galéria)


Kapitulált a Pick a pokolban
Súlyos vereséget szenvedett a VELUX EHF Bajnokok Ligája-selejtezőjében a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata idegenben, a Metalurg Szkopje vendégeként. A macedón együttes 13–11-es félidő után 26–16-ra nyert. A visszavágót vasárnap 19 órakor rendezik az újszegedi sportcsarnokban. Szkopjéból jelentjük.

augusztus 30.:
Csődbe vitte a csőtörés Baráthékat

Több millió forintos kára származott abból egy belvárosi kereskedő házaspárnak, hogy egyedi szőnyegeiket eláztatta egy felettük történt csőtörés. Válaszra sem méltatja őket a tulajdonos és a biztosító, ügyvédet fogadtak. Mint mondják, akinek mindene elveszett, nem veszíthet semmit.



180 éves a maroslelei oktatás - elindult az Okos Falu program
A Vodafone 30 korszerű táblagépet ajándékozott Maroslelének, lapunk 4 hónapos képzést indít a településen.



Két autót gyújtott fel a féltékeny férj
A 36 éves férfi a volt feleségének és az asszony jelenlegi párjának autóját féltékenységből gyújtotta fel.



augusztus 31.:
Golfvilágdöntőn képviseli hazánkat Zolnay Kriszta

Egyedüli magyarként vehet részt az egyik legrangosabb amatőr golfvilágversenyen [namelink name="Zolnay Kriszta"]. A szegedi gyógyszerész mindössze négy éve golfozik, ráadásul úgy érte el ezt az eredményt, hogy a megyében csupán egy elütőpálya van, amelyen gyakorolni tud.



Izabella mosolyog, beszél
– Anya! Anya! – szólongatta édesanyját a vásárhelyi Csodaházban a romániai Kisperegen élő [namelink name="Szabó Izabella"].



Vajda Attila: VILÁGBAJNOK!
Az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület sportolója, [namelink name="Vajda Attila"] 1000 méter kenu egyesben világbajnok lett! A szombat délutáni döntőben öt vb-elsőséget szerzett a magyar válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!