Szeged és környéke

2013.12.29. 18:10

Erről írtunk 2013 októberében

Csongrád megye – Október=Zolnay-hónap. Kriszta előbb Beckenbauerékkel golfozott nem is akárhogyan, majd az év patikusának is megválasztották. Talán most már tényleg felújítják a képtárat. Patthelyzet a Négy Mancs-perben. Nincs baj a megyei kéményekkel. Az év meccsén a Pick legyőzte a Veszprémet. Többek közt ezeket írtuk az év tizedik hónapjában.

Delmagyar.hu

Bizonyára sok minden felett átsiklottunk, mialatt készítettük ez a válogatást, ugyanakkor valahol határt is kellett szabnunk az eseményeknek. Viszont itt a nagyszerű alkalom, hogy Ön is szerkesszen velünk! Olvassa végig összeállításunkat, s ha valamit nem talál, ossza meg a Facebook-oldalunkon ennek a cikknek a kommentjeként! Mottó: „Szerintem ez kimaradt!"

Október 1.:
Miért nőtt a szemétdíj a rezsicsökkentés után?

Miközben máshol 17 százalékkal csökkent a hulladékszállítás havi díja júliustól, addig egy szegedi IKV-s társasházban 12 százalékkal nőtt az ár. Lehetséges, mert a házkezelő „benyelheti" az árkülönbözetet.

Makón varrják [namelink name="Mező Misi"] cipőit
A Magna Cum Laude énekesének, Mező Misinek is készít egyedi tervezésű, különleges bőrcipőket a makói [namelink name="Kaposvári József"]. Könnyen megtalálta a közös hangot az énekessel: ő is muzsikál, basszusgitáros egy helyi zenekarban.



Nagy falat lett a Tescónak Csongrád
Jövőre sem építi tovább 2010-ben félbehagyott csongrádi áruházát a Tesco. A brit áruházlánc lapunknak azt nyilatkozta, elkötelezett a magyar piac és a hazai fogyasztók iránt, de a vásárlói igényekhez igazítja fejlesztéseit. A csongrádi zöldséges nem csodálkozik.



október 2.:
Hogy kell önállóan megélni tanyán?

Hogy kell önállóan megélni tanyán? – ezt mutatta meg az ásotthalmi tanyagazda, [namelink name="Fackelmann István"]. Egyedülálló programját munkanélkülieknek és a kiköltözőknek hirdette meg.

Tanyasuli kiköltözőknek és munkanélkülieknek (galéria)


Érzelmi kurvák, gyávaság, hazugságok - Csernus Imre őszinte vallomása
A felelősségtudatról, a félelmekről, a felnőttségről, a gyáva ember bukásiról beszélt [namelink name="Csernus Imre"] pszichiáter makói előadásán. A doki nem hazudtolta meg önmagát: kimondott mindent, amit gondolt.



Kiemelt a Pick Szeged az EHF-kupában
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szerdán 18 órakor a PLER otthonában lép pályára az NB I-ben. Kedden kiderült, hogy a Pick kiemelt lesz az EHF-kupában, a 3. forduló sorsolását október 22-én rendezik Bécsben.

október 3.:
Kisajátítják Ali legelőit

A harmadik egyeztetést tartották Szegeden, a megyeházán az értékes, 130 hektáros baksi legelők ügyében, amelyeket az állam ki akar sajátítani. [namelink name="Alaboodi Ali"] kuvaiti–magyar kettős állampolgár 30 év kemény munka után feladja: el akarja hagyni az országot.



Érintéssel kelnek életre az örömlányok
Amszterdami örömlányok vállalták, hogy egy speciális kézi szkenner segítségével „beolvassa" testüket a vásárhelyi [namelink name="Szabó Klára Petra"], aki különleges portrésorozatával a prostitúció tabutémáját boncolgatja.



[namelink name="Háló Sándor"]: a kicsiket dicsérni kell!
Huszonöt éve tanít testnevelést a kiszombori Dózsa György Általános Iskolában. A gyerekekkel szigorú, de így is motiválni tudja őket a mozgás, főként a torna és a labdarúgás szeretetére, ezért is kedvelik tanítványai. A legendás megyei testnevelőket, pedagógusokat bemutató sorozatunkban Háló Sándort kerestük fel.



október 4.:
Az amatőr golf legjobbjaival versenyzett Kriszta

Beckenbauerrel és Boris Beckerrel is játszhatott a világ legrangosabb amatőr golfversenyén [namelink name="Zolnay Kriszta"]. A szegedi gyógyszerész volt az első magyar, aki bejutott a Mercedes World Trophy története során a döntőbe, amelyet a múlt héten rendeztek Stuttgartban.



Herbert és a 20×20 méter
Szombaton 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban a férfi kézilabda NB I 8. fordulójában a Pick Szeged együttese a Csurgói KK-t látja vendégül. Az ellenfél csapatában szerepel az egykori szegedi kedvenc, [namelink name="Herbert Gábor"]. A volt válogatott játékossal beszélgettünk.

október 5.:
V. Gyöngyike: Egyedül vittem el a balhét!

Igazságtalannak érzi V. Gyöngyike, hogy egyedül vitte el a szegedi rokkantosítási balhét. A 49 éves, háromgyermekes, egyedülálló asszonynak hamarosan 2 évre kell börtönbe vonulnia – állítása szerint csupán azért, mert úgy tett, mintha segítene betegek leszázalékolásában.



Tizenhétszer szúrt a vásárhelyi gyilkos: életfogytiglant kaphat
Aljas indokból, előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat T. Sándor ellen a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Törvényszéken pénteken – tudatta [namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő.

Megtalálták Nagymágocs bronzkori szomszédját
Már a bronzkorban lakták azt a települést, amelynek nyomaira a régészek bukkantak a nagymágocsi szennyvízberuházást megelőző feltáráson. A különleges, állattartó falu szerkezete a kora újkorban sem változott.

Kecskés Ákos bemutatkozott az Atalantában
„Egy álom vált valóra tizenhét évesen: húsz perc játéklehetőséget kaptam a felnőtt csapatban" – írta Facebook-oldalán [namelink name="Kecskés Ákos"], az olasz élvonalban szereplő Atalanta utánpótlás-válogatott labdarúgója.



október 6.:
A semmiből varázsolták újjá a Feszty-körképet

1991-ben kezdtek a Feszty-körkép felújításához lengyel szakemberek Ópusztaszeren. [namelink name="Henryk Lipowitz"], a csapat vezetője különleges tárlatvezetésen mesélt a 4 évig tartó munkákról.



Orbán Viktor nyitotta meg a 60. Vásárhelyi Őszi Tárlatot
- Jövőre az idei évhez képest 17 milliárd forinttal több jut a kultúrára – jelentette ki [namelink name="Orbán Viktor"] a 60. Őszi Tárlat megnyitóján Vásárhelyen. Idén 194 művész 262 alkotása látható. A Tornyai-plakettet [namelink name="Czene Márta"] festőművész kapta.

Megnyílt a 60. Vásárhelyi Őszi Tárlat (galéria)


október 7.:
Nem érdekli a fiatalokat a köztéri alkoholtilalom

Nem tudnak róla, de nem is érdekli őket – röviden így foglalható össze a fiatalok véleménye az október elsejével a közterületeken érvénybe lépett alkoholtilalomról. A hétvégén szétnéztünk a városban, változott-e bármi az új szabályozással.

Negyedjére sütött Segítsütit Limara
Idén negyedjére vett részt a Segítsüti jótékonysági akcióban a makói gasztroblogger, Limara. Az akció ideje alatt híres bloggerek süteményeire lehetett licitálni, az ebből befolyt összeget a Magyar Rett Szindróma Alapítványnak ajánlották fel.



Tóth Tamás József: A színdarabot diákok írták
Valóban születtek az iskola drámatagozatán írásbeli figyelmeztetések - írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében [namelink name="Tóth Tamás József"], a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója, aki pénteken még pletykának minősítette információnkat. Levelét változtatás nélkül közöljük.

A Pick Szeged tiki-takája
Továbbra is veretlen és listavezető a férfi kézilabda NB I-ben a Pick Szeged együttese. [namelink name="Juan Carlos Pastor"] együttese a rangadón 32–20-ra győzte le a Csurgói KK-t az újszegedi sportcsarnokban.

Pick Szeged-Csurgó 32-20 (galéria)


október 8.:
Pénzbüntetés: aki nem fizet, börtönbe megy

A pénzbüntetést július 1-jétől már főbüntetésként is kiszabhatják a bíróságok, míg vagyonelkobzást a bűncselekménnyel összefüggő vagyonra kell elrendelni. A Szegedi Törvényszék tavaly 128 millió forint pénzbüntetést rótt ki, amiből 55 millió forintot fizettek meg. Aki nem fizet, börtönbe megy.

Lili alszik, anya meg csak fusson!
Babakocsiban tolta hat hónapos kislányát – így teljesítette a Szentes–Csongrád (g)ÁT-futás rövidebb távját [namelink name="Dósai-Molnár Szilvia"], aki több jótékonysági futásra is megmozgatta már sporttársait. A fiatal anyuka saját kategóriáját megnyerve tolta át a babakocsit a célvonalon, miközben a kis Lili végigaludta élete első versenyét.

Lili alszik, anya meg csak fusson! (galéria)


Csongrád fizeti a bérlők tartozását
Egymilliós tartozást is fizetett már ki Csongrád egy önkormányzati lakás bérlője helyett. A települések sokszor tehetetlenek a köddé vált lakókkal szemben – a szolgáltató szerint a megoldás a jól megírt szerződésben rejlik.

Év végi visszatekintés

Erről írtunk 2013 januárjában
Erről írtunk 2013 februárjában
Erről írtunk 2013 márciusában
Erről írtunk 2013 áprilisában
Erről írtunk 2013 májusában
Erről írtunk 2013 júniusában
Erről írtunk 2013 júliusában
Erről írtunk 2013 augusztusában
Erről írtunk 2013 szeptemberében
október 9.:
Negyela Zoltán: tanár néninek is hívnak a reverenda miatt

A 27 éves [namelink name="Negyela Zoltán"] személyében új plébánosa van Öttömösnek, Pusztamérgesnek és Ruzsának. Terve, hogy visszavezeti a hagyományos vallásosságot.

Hétvégére hazavárják ˝Pónis Lacikát˝
Semmire sem emlékszik balesetéből Székkutas díszpolgára, [namelink name="Mihály László"], akinek lovas kocsiját hétfő délelőtt egy kamion borította föl. A faluszerte Pónis Lacikaként ismert gazdát az Orosházi Kórházban ápolják, családja abban bízik, hogy hétvégén már hazaengedik.

M43: plusz 9 milliárd
Tovább dráguló M43-asról írt a sajtó azután, hogy a kormány 9 milliárd forinttal megemelte az autópálya-építés keretét. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a Duna Aszfalt Kft. a pluszpénzt már a zsebében érezheti. A kormány csak a váratlan kiadásokra készül.



Bullás elöl, Bullás hátul
Előbb már a harmincadik másodpercben egy legurított szabadrúgás után hatalmas gól a jobb felsőbe, majd a meccs hajrájában, a 39. percben fejjel mentés a gólvonal előtt.



október 10.:
Jól szelelnek a megye kéményei

Közel nyolcezer esetben tiltották meg az országban a kémény üzemeltetését a katasztrófavédelmta miatt. De nem Csongrád megyében!



Szabics Imre: elég volt a profi futballból
[namelink name="Szabics Imre"] befejezte a profi futballt. A szegedi születésű, a Tisza Volánban nevelkedő 32 éves labdarúgónak nem hiányzik a tizenöt éven át megélt „daráló", nem is vezet le, hiszen minden idejét új feladata, az osztrák Sturm Graz játékosmegfigyelő részlegének koordinálása tölti ki.



október 11.:
24-ből 23 rokkantkártyás a Mars téri parkolóhelyeken

Csúcsot döntöttek a mozgáskorlátozott-kártyával parkolók a Mars téren: a helyek 96 százalékát foglalták el. A városi átlag 25-30 százalék. 100 milliós kárt okoznak a visszaélések.



október 12.:
2-es villamos: félmilliárdos kötbér jár Szegednek

Szegednek adott igazat az ítélőtábla a 2-es villamosvonal beruházásának csúszása ügyében. A kivitelezőnek 15 napja van, hogy a félmilliárd forint kötbért kifizesse.



október 13.:
Pofonok hétvégéje - közel ment vagy becsellent?

Azért bántotta az autóst, mert az túl közel ment hozzá és majdnem fellökte őt a biciklijével együtt.

október 14.:
Konzervatórium helyett választotta a számok világát

Ének-zene tagozatos osztályba járt, és hegedülni tanult a szegedi [namelink name="Maróti Miklós"], a Bolyai Intézet docense. A matematikus tagja volt a csapatnak, amelyik a közelmúltban megnyerte az USA védelmi minisztériumának kutató-fejlesztő ügynöksége által kiírt versenyt.



Újabb pályázatok a tramtrainhez
Ismét két pályázat benyújtását hagyta jóvá a vásárhelyi közgyűlés a tramtrain, vagyis a villamossal kombinált vasúti rendszer megvalósításához.

Nagyéri jószágvita: kinek a méhe szúrt?
Hatósági eljárást kezdeményeztek a nagyéri Szabóék, miután a szomszédban tartott méhek rendszeresen megszúrják őket. Pedig már a kert művelésével is felhagytak, beültették a portát akác- és szilfákkal. A méhek tulajdonosa kordont emelt a kaptárak mellé, és nem szeretne háborúságot, de szerinte nincs bizonyíték arra, hogy az ő méhei szúrtak.



Focika
"Először sírtam volna, bánattal keveredő szégyenemben."

október 15.:
Szegedi patikus Az év gyógyszerésze

Zolnay Kriszta, a Kígyó Gyógyszertár vezetője lett idén Az év gyógyszerésze.

Visszalép a jelöltségtől a DK-s háziorvos
Visszalép a jelöltségtől [namelink name="Csehpál Etelka"], a Demokratikus Koalíció szentesi és csongrádi központú választókerületének jelöltje. Nem félelemből, hanem azért teszi ezt a 66 éves háziorvos, mert szeretne még néhány évet élni, és úgy véli, soha nem látott mocskos kampány lesz, ami nagy stresszel jár.

október 16.:
Tiszta Amerika az új SBO

Gombbal nyíló ajtók, üvegfallal elválasztott terek és fűthető helikopterleszálló – a modern kor egészségügye várja majd a legsúlyosabb betegeket Szegeden.



Kifogta a Vályogos-tó rémét Muráti Tamás
Hatalmas küzdelem volt a hallal! Amikor több mint félórás fárasztás után kihúztam az óriásharcsát a partra, minden porcikámban remegtem – mondta [namelink name="Muráti Tamás"], aki egy 46 kilós harcsát fogott ki október 10-én hajnalban a kiszombori Vályogos-tóból.

Muráti Tamás kifogta a Vályogos-tó rémét (galéria)


Egyelőre nem újítják fel az Eszperantó hidat
Többször át akarták már építeni az Eszperantó hidat a Kurcán, a pénz is megvolt rá. Most viszont úgy vélik, teljesen új, magasabb építmény kellene.



október 17.:
Szeged szebb lett, mint volt

Az 1879-es árvíz rombolása láttán Ferenc József osztrák császár és magyar király ígéretet tett: Szeged szebb lesz, mint volt. 1883. október 14-étől 16-áig megtekintette az eredményt.

Nem éri meg piacozni hétköznapokon
Egy hétköznap reggel kint jártunk a hódmezővásárhelyi piacon, hogy megnézzük, milyen a kereslet-kínálat. Megkérdeztünk több árust, és vásárlót; egyik félnek sem éri meg igazán hétköznap kint lenni.



október 18.:
Adótartozást hagytak hátra az utcai zöldségesek

A szegedi boltosok évek óta azt panaszolták, hogy az alkalmi zöldségesek tisztességtelenek. Kiderült, az Etelka sort és a Csillag teret lefedő vállalkozást adótartozás miatt felszámolják. Elmentünk a cég székhelyére, ahová több, felszámolás alatt álló vállalkozást is bejelentettek.



Bajusz Sándor a lelátóról szorít
[namelink name="Bajusz Sándor"] vitathatatlanul a Pick Szeged- szurkolók legnépszerűbb játékosa volt. „Sanyi" – mindenki így emlegeti a 43 éves egykori kedvencet. Jelenleg Budapesten él, az NB I/B- ben kézilabdázik, és már nagyon készül a jövő heti (szombat, 16 óra) szegedi Pick–Veszprém rangadóra, amelyre tegnap minden jegy elkelt elővételben.

október 19.:
Sokaknak új háziorvos után kell nézniük

Több száz háziorvosnak kell 2016 januárjától befejeznie a gyógyítást – azoknak, akiknek nincs területi ellátási kötelezettségük. Csak Szegeden közel 20 ilyen doktor van, az ő pácienseiket átveszi majd a többi háziorvos. Az érintettek értelmetlennek tartják a rendeletet, a háziorvosi egyesület megyei vezetője szerint végre rend lesz.

október 20.:
A tudás érték: roma tanoda nyílt Dorozsmán

A dorozsmai Negyvennyolcas utcában működik a második roma tanoda Szegeden. A helyiség széles összefogásnak köszönhetően készült el és telt meg gyerekekkel. Az Árpa utcában lakópark beruházást terveznek.

A tudás érték: roma tanoda nyílt Dorozsmán (galéria)


október 21.:
2020-ig csúszhat a szegedi gázerőmű építése

Megváltozott az európai és a hazai energiapiac, emiatt is késik a szegedi gázerőmű építése. A 2010-ben bejelentett projekt a környezetvédelmi engedélyért fellebbez, a vezető projektfejlesztő szerint a piaci feltételektől függ az építkezés.

Csinosak, ügyesek, erősek
Hódmezővásárhelyen rendezték meg a WBPF Kriko 2.0 regionális tehetségkutató és testépítő-bajnokságot, amelyen a vártnál jóval magasabb versenyzői létszám jött össze.

Csinosak, ügyesek, erősek (galéria)


október 22.:
Egymilliárdból fejlesztik a szegedi onkológiai ellátást

Egyebek mellett jövő év közepéig beszereznek egy olyan gépet is, amely szeptember óta nem működik a klinikán, így a betegeknek most a fővárosba kell utazniuk kezelésekre. Létrejön egy új osztály, és a jövőben a sugársebészet is elérhetővé válik az egyetemen kezelt betegek számára.

Megromlott házasságból tragédia Apátfalván
Az utolsó egy-másfél évben anyagi gondok miatt megromlott a házaspár kapcsolata, ez vezethetett a tragédiához - véli annak az apátfalvi asszonynak az apja, akit férje szombaton hajnalban kilökött a mozgó autóból. A makói [namelink name="Somodi János"] ugyanakkor cáfolja, hogy a házaspár "gyorstermelő" volt. Valójában gazdálkodtak, két gyereket neveltek fel.

Árpádhalomnak bevált az orosházi új házasság
Az év elején csatlakozott a Békés megyei Orosháza kistérségi társulásához Árpádhalom.

október 23.:
Kevesebb a zászló mint négy éve

Lustaság? Ellopták? Elszakadt? A panelprogram áldozatai? Egy kicsit mindegyik, de tény: október 23-án alig látni fellobogózott paneleket, tömbházakat.

Kevesebb a zászló mint négy éve (galéria)


Ahol mindig telt ház van: kevés a kerékpártároló a buszállomáson
Akiknek már nem jut rendes kerékpártároló, azoknak nincs más választásuk: korláthoz, padhoz vagy a kúthoz zárhatják kétkerekűjüket a hódmezővásárhelyi buszpályaudvaron.



október 24.:
Galambok az urak a belvárosban

Hosszú idő telt el az utolsó galambritkítás óta Szegeden. A szárnyasok az elmúlt években ismét birtokukba vették a város több pontját: a Belvárosi hidat és a Dóm teret. A Centrummal szemben lévő társasház évtizedek óta a galambok birodalma.



1956-ban itt víztorony épült
Bár még mindig használják, az ivóvízminőség-javító program befejezése után várhatóan funkció nélkül marad Ambrózfalva víztornya.



Vezsenyi László még mindig tanul
A makói diákokkal rendszeresen eljut az atlétikai országos döntőkre, emellett kerékpártúrákat, nyári táborokat szervez, hogy mozogjanak, szeressenek sportolni a gyerekek. Ismert és elismert megyei pedagógusokat, edzőket bemutató sorozatunkban ezúttal a makói [namelink name="Vezsenyi László"] következik.



október 25.:
Majom a vízben: új fejlemény a helyiségcsereügyben

[namelink name="Solymos László"] alpolgármester állítása szerint szisztematikusan elkezdték kiüríteni a Széchenyi tér 2/A alatti társasházat, amelyet az IKV ügyvédje és családja akar megszerezni. Az alpolgármester kezdeményezi [namelink name="Nagy Ferenc"] IKV-vezérigazgató menesztését.

Patthelyzet a Négy Mancs-perben
Egy év után megállította a bizonyítás folyamatát a Fővárosi Törvényszék a Hungerit által indított kártérítési perben, és a bíró úgy döntött, nem hallgatja meg a cég által javasolt tanúkat.

október 26.:
Kiakadtak az osztrákok a hummeres gázoló bilincsén

Nem kezeli kiemelten az osztrák sajtó Thomas Robert B. ügyét. Általában tárgyszerű tudósításokat közölnek, de azt mindenki megjegyzi, hogy a gyanúsított bilincsben jelenik meg a bírósági tárgyalásokon. Náluk szokatlan ez az eljárás.

Jövőre lehet biztonságos a szentesi kereszteződés
Tavaly áprilisban egy, idén júniusban két ember vesztette életét abban a kereszteződésben, ahol a 451-es út Szentest elkerülő szakasza és a berki út találkozik.



Világszínvonal! Pick Szeged-MKB-MVM Veszprém 23-22
Egy félidő világszínvonalú kézilabda, majd a hatalmas szegedi szív - ez kellett ahhoz, hogy a Pick Szeged elsőként a szezonban legyőzze az MKB-MVM Veszprémet.

Csak előre! Pick Szeged-MKB-MVM Veszprém (galéria)


október 27.:
Jelentkezett a Retek utcai napóra tervezője

Jelentkezett a Partiscum Csillagászati Egyesületnél a Retek utca 8–10. szám alatti tömbbelsőben lévő, nemrég újra felfedezett horizontális napóra tervezője és kivitelezője.

október 28.:
Letette szárnyát, de tovább dolgozik Sütő Zsanett

Az önkéntesek és a munkatársak segítségével egy év alatt 10 millió forint pluszbevételhez és önálló irodahelyiséghez juttatta a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványt [namelink name="Sütő Zsanett"]. Főállású angyalként dolgozott náluk egy évig, bérét egy mobilszolgáltató cég fizette. Bár mandátuma lejárt, félállásban továbbra is az újszülöttmentőknél dolgozik.



Szelíd tüntetéssel zárult az érettségi találkozó
A templom nem temető – üzente a csongrádi Nagyboldogasszony-templom plébánosa a Batsányi-gimnázium 1958-ban végzett diákjainak. Ők a korábbi találkozóikon virágcsokrot helyeztek el a templomi Mária-szobor lábánál. Most odakinn tették ugyanezt.



október 29.:
A The New Yorker magazinnak is rajzol Kárpáti Tibor

A Szegedről indult [namelink name="Kárpáti Tibor"] a The New Yorker magazinban és más amerikai lapokban is jelen van rajzaival. Az innovatív grafikus első kiállítását még Kass János nyitotta meg – most a Kass Galériában látható tárlata. A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa az év gyermekkönyv-illusztrátorává választotta.

A The New Yorker magazinnak is rajzol Kárpáti Tibor  (galéria)


október 30.:
Lajos, a szegedi ingyen ölelő

Ha látom, hogy egy mellettem elsétáló szerelmespár megsimogatja egymást, amikor észrevesznek, nekem már az is öröm, ilyenkor tudom, hogy elértem a célom – mondja Lajos.



Tizenegy év börtön az anyagyilkosnak
Tizenegy év börtönre ítélték azt a hódmezővásárhelyi fiatalembert, aki januárban megfojtotta anyját, majd a már élettelen asszonynak elvágta a torkát.

Polgárháború a csongrádi városházán
Ha kell, perre mennek a csongrádi polgárőrök azért az irodáért, amelyet 2008 óta ingyen használnak a városháza melléképületében. A helyiséget a polgármester előterjesztése alapján most visszaveheti az önkormányzat, mert kell szociális intézményének. Az egyesület elnöke és a város vezetője március óta nem áll szóba egymással.

Polgárháború a csongrádi városházán (galéria)


október 31.:
Felújítják a Horváth Mihály utcai épületet: oázis lesz a képtárból

Elkezdődött a 2002 óta üresen álló Horváth Mihály utcai volt képtár épületének felújítása. Oázis néven rehabilitációs központot hoznak létre mintegy 1000 négyzetméteren.



A fűtésen is spórol a makói önkormányzat
A makóiaknak nincs bajuk a hódmezővásárhelyiekkel, de a két kórház összevonása után a makói intézmény alárendelt szerepet kapott, indokolatlanul – hangzott el a makói képviselő-testület ülésén.

Több száz szalmabála égett Fábiánsebestyén határában
Mintegy hétszáz szalmabála kapott lángra Fábiánsebestyén külterületén.

Több száz szalmabála égett Fábiánsebestyén határában (galéria)


Elmozdult a holtpontról az új szegedi sportcsarnok ügye
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a héten nem lép pályára, bajnoki szünet van a különböző válogatottak meccsei miatt. A csapat edz, Juan Carlos Pastor napi két foglalkozást vezényel. Szűcs Ernő Péterrel, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnökével beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!