Szeged és környéke

2013.12.20. 17:59

Új troli avatta fel az új vonalat

Szegeden péntektől már csak troli jár a módosított és meghosszabbított 10-es trolivonalon a tarjáni Víztorony tértől a Klinikákig.

Munkatársunktól

Pénteken százak hallgatták Szinetár Dórát és várták az avatóünnepséget a víztorony tövében. Princz Ferenc, a Magyar Autóbusz Kft. ügyvezetője az új troliflottát gyártó konzorcium képviseletében adta át a városnak az új járművet, amelyből még 12 érkezik a következő évben. Botka László polgármester beszédében kiemelte, a most záruló európai uniós fejlesztési ciklusban több mint 280 milliárd forintnyi európai fejlesztési pénz érkezett Szegedre, az önkormányzathoz, az egyetemre és az itteni cégekbe. Ennyi épült be a tömegközlekedésbe, a közterekbe, az iskolákba, az új klinikai központba, a cégek működésébe. Ez az összeg magasan a legtöbb, mint amit az elmúlt években a hazai városok elnyertek. Az új troli hivatalosan 15.58-kor indult el a térről, utasokkal tele.

Új troli avatta fel az új vonalat - GALÉRIA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!