Szeged és környéke

2014.01.24. 21:56

3 megye lett a DARFÜ tulajdonosa

Szeged - A napokban írtuk meg, hogy január 1-jétől az állam helyett a 3 dél-alföldi megye lett a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) Nonprofit Kft. új tulajdonosa.

Munkatársunktól

Tegnap arról kaptunk sajtóközleményt a közgyűlési elnökök aláírásával, hogy elkezdték az egyeztetéseket a DARFÜ jövőjéről, január 21-én pedig összdolgozói értekezletet tartottak a szervezet székhelyén, Szegeden. – Az eddigi gyakorlathoz képest a 2014–2020-as európai uniós költségvetési ciklusban változik a magyar támogatáspolitika: ennek egyik fontos eleme, hogy a fejlesztéspolitika helyi szintjévé a régió helyett a megye válik – áll a közleményben. Jelenleg a tulajdonjog átadás-átvétele zajlik: a kft. üzletrészét egyenlő arányban háromfelé osztják el. A döntést a megyei közgyűléseknek is jóvá kell hagyniuk. A jövőben Szeged mellett a másik két megyeszékhelyen is működik majd iroda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!