Szeged és környéke

2014.01.05. 21:24

Folytatódik a háztáji piac a Szent István téren

Szeged - Január 17-étől folytatódik a pénteki háztáji piacozás a Szent István téren. A decemberi tesztüzemmód sikeres volt, a vásárlók kezdik újra felfedezni a belváros szívében lévő piacot.

Munkatársunktól

– Jövő péntektől szeretnénk folytatni a háztáji piacot a Szent István téren, amelyről kedvező vélemények futottak be hozzánk. Az időjárás is enyhe, így még több ember mehet ki majd háztáji termékekért a piacra péntekenként – mondta [namelink name="Erdei Péter"], a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője.

A heti egyszeri háztáji piacot – ahogy korábban írtuk – a belvárosban kísérleti jelleggel indította be november legvégén a piacvezetés. A termelők portékáikat decemberben péntekenként árulták a téren – a tesztüzemmód most járt le, a forgalmat értékelve döntöttek a folytatás mellett. A háztáji termékek között továbbra is lehet majd vásárolni különféle húsokat és kolbászokat, sajtokat, savanyúságot, lekvárt, kecsketejből készült kézműves szappanokat. A fő cél az volt, hogy a belvárosban élők visszataláljanak a Szent István térre, a háztáji termékeket áruló őstermelők új lendületet adjanak a nem éppen hatalmas forgalmat lebonyolító piacnak.

Házilekvárt tessék! A kisteremelők mellett a városlakók is megtalálják a számításukat a piacon. Fotó: Frank Yvette

Házilekvárt tessék! A kisteremelők mellett a városlakók is megtalálják a számításukat a piacon. Fotó: Frank Yvette
A háztáji piac beindításakor a virágot és zöldségféléket áruló Kovács János, aki a nyitás óta bérel bódét a Szent István téri piacon, nem abban reménykedett, hogy többen, hanem abban, hogy egyáltalán lesznek majd vásárlók a háztáji piac bevezetése után. – Megjelentek idegen arcok a Szent István téren, érezhető volt a mocorgás a piacon. Még ha a mi forgalmunk nem is növekedett jelentősen, valami azért mégiscsak elindult. Több háztáji termékkel kereskedő is igen elégedett volt a decemberi forgalmával, bár lehet, hogy csak az ünnepek miatt nőtt meg a vevők száma – magyarázta most a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!