Szeged és környéke

2014.01.07. 20:56

Lendületben a kisteleki középiskola

Kistelek - Katolikus fenntartásba került az idei tanévtől a kisteleki középiskola. Nemcsak az erkölcsi nevelés kapott nagyobb hangsúlyt ezzel: az oktatást is megreformálták.

Munkatársunktól

Fenntartót váltott az idei tanévtől a Kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola: szeptember óta a Szeged–csanádi Egyházmegye kötelékében lévő, és mint ilyen, egyetlen Csongrád megyei középiskola. A 60 éves intézmény életében és működésében számos változás állt be.

– Felmenő rendszerben vezettük be a heti két hittanórát, a felsősöknek csupán az ópusztaszeri plébános tart időnként beszélgetéseket. Az erkölcsi nevelésben viszont rengeteg pluszt ad a katolikus légkör – fogalmazott [namelink name="Tóth Gabriella"] igazgató.

Az informatikát emelt óraszámban tanítják. Fotó: Schmidt Andrea

Az informatikát emelt óraszámban tanítják. Fotó: Schmidt Andrea
Az oktatást is átalakították, figyelve a modern kor elvárásaira. Az angolt és az informatikát emelt óraszámban tanítják, a délutáni pluszfoglalkozásokkal együtt így a diákoknak lehetővé vált, hogy nyelvvizsgát vagy ECDL-bizonyítványt szerezzenek. Második nyelvként angolt, németet vagy franciát lehet választani, jövőre az orosz is bekerül a lehetőségek közé.

Az intézményben minden évfolyamon egy gimnáziumi és egy szakközépiskolai osztály indul. Előbbiben választható az emelt óraszámú testnevelés vagy a társastánc, amelyet a Pro-Art Egyesülettel közösen szerveznek, utóbbiban pedig informatika vagy kereskedelem ágazatokra lehet specializálódni.

– Az informatikai rendszergazda képzéshez megfelelő hátteret biztosít az iskola felszereltsége – mondta az igazgató. – Két számítógépterem mellett, amelyet délután is felügyelet nélkül lehet használni, évente 6-7 otthonra kiadott laptoppal is hozzájárulunk a gyerekek felkészüléséhez. Postai ügyintéző képzésünk pedig egyedülálló a régióban, ahol nemcsak a szakmai tudást segítünk megszerezni, de a Magyar Posta jóvoltából az elhelyezkedés sem jelent akadályt a diákoknak. A kínálatot jövőre logisztikai ügyintéző szakkal szeretnénk bővíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!