Szeged és környéke

2014.02.06. 20:59

Botka László: Meneküljön, akit a kormány meg akar menteni

Szeged – A polgármester a város győzelmének nevezte a szegedi lézerközpont-beruházást a Közéleti Kávéház évadnyitó estjén a városházán.

Szabó C. Szilárd

Zsúfolásig megtelt a városháza díszterme a Közéleti Kávéház évadnyitó estjén, amelyen a hagyományoknak megfelelően [namelink name="Botka László"] polgármester számolt be Szeged elmúlt évéről és jövőbeli terveiről. Botka szerint Magyarország legnagyobb baja, hogy nincs párbeszéd, csak egymással vitatkoznak, kiabálnak a felek. Elmondta, mivel 2010-ben senki sem kapta meg a többséget a huszonkilenc fős szegedi közgyűlésben, egységes városvezetést szeretett volna létrehozni. Fel is kért fideszes képviselőket alpolgármesternek, akik ezt visszautasították. Helyette az egyetlen jobbikos képviselővel összefogva, indoklás nélkül nélkül váltották le a városi cégvezetőket, és politikai alapon neveztek ki nem hozzáértő embereket. Botka szerint a Fidesz egyetlen javaslatot sem tett a ciklusban a város fejlesztésére, parlamenti képviselői sem lobbiztak Szegedért.

Botka László: Meneküljön, akit a kormány meg akar menteni. Fotó: Frank Yvette (galéria)


A polgármester a város győzelmének nevezte a szegedi lézerközpont-beruházást, amelyről hosszasan beszélt. Szeged adósságátvállalásáról szólva hangsúlyozta, átveszi ugyan a kormány a város hitelét, de az önkormányzat bevételeinek közel kétharmadát is elvette. Szerinte így mentette meg az Orbán-kormány a magánnyugdíj-pénztári és takarékszövetkezeti tagokat, valamint a trafikosokat és a gazdákat.

– Ezért csak azt tudom javasolni, meneküljön, akit a kormány meg akar menteni – közölte a polgármester, aki szerint Szegedben óriási lehetőség van. – Motiválnak a város előtt álló feladatok, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy Szegedet szolgálhatom – válaszolta arra a kérdésre, képviselőként vagy polgármesterként képzeli el a jövőjét. Az esten arról is beszélt Botka, honnan lehet lehet pénz egy új fedett uszoda megépítésére, ami az Etelka soron kaphatna helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!