Szeged és környéke

2014.02.13. 19:29

Édes szívek szerelmeseknek

Szeged - Szent Bálint – Valentin vagy Valentinus – nemcsak a szerelmesek, hanem a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje is.

Arany T. János

Világszerte ma, Bálint napján, február 14-én tartják a Bálint-nap (angolul Valentine’s Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol elnevezés átvétele miatt mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűVé. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák egymást.

Így tett a Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola egyik diákja, [namelink name="Miklya Péter"] is, aki mint fogalmazott, „szíve hölgyének", Krisztinának vásárolt egy rózsaszín marcipánba burkolt, szív alakú csokitortát az Acapella cukrászdában.

Édes szívek szerelmeseknek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Nem volt egyszerű dolga, mert csakúgy, mint a virágárusok, a cukrászok is felkészültek a mai rohamra. [namelink name="Domonkos Noémi"] cukrász hosszasan sorolta a Valentin-napra készült édességeket. – Van csokis, gesztenyés, diós ízesítésű és szív alakú Sacher-tortánk, de az ízek mellett a bevonatot is kombináljuk, ezért van rózsaszín marcipánnal bevont torta is. A torták mellett szív alakú linzer és rózsaszirmokkal díszített minyon – sorolta a cukrász. Ha ez valakinek nem lenne elég, az az egyre népszerűbb makaronok vagy a kézzel készült, szív alakú bonbonok közül választhat szíve választottjának.

Érdekesség, hogy a japán szokás eltér a nyugatitól. Február 14-én ugyanis a hölgyek ajándékozzák meg csokoládéval imádottjukat, de akár férfi munkatársaikat, ismerőseiket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!