Szeged és környéke

2014.02.20. 18:24

Erzsébet-siker

Szeged - A harmadik évébe lépett Erzsébet-program pályázatainak száma az első évhez képest megkétszereződött – mondta csütörtökön Szegeden Nagy Anna, a program szóvivője.

Munkatársunktól

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ebben az évben 62 pályázatot hirdetett meg nagycsaládosok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők és gyerekek számára – 3,5 milliárd forintból. Csak a gyerekeknek 58-féle Erzsébet-tábor lesz, köztük több mint 20 új, sporttáborokat is beleértve. „Újdonság a tavalyi speciális tenisztábor után a további öt sportág speciális tábora, amelyekre fogyatékossággal élő sportoló fiatalokat várunk" – mondta a szóvivő. Az idén szervezik meg először a népi mesterségek táborát, az író-olvasó, kétféle művészeti tábort és a napközi tábort is – a hat leghátrányosabb kistérségben.

[namelink name="Bohács Zsolt"] országgyűlési képviselő a sporttáborok fontosságáról beszélt a csütörtöki tájékoztatón. Elmondta, hogy Csongrád megyében tavaly több mint 4000 fő üdülhetett és közel 2000 gyerek táborozott vagy kirándult a program jóvoltából. Polner Eörs, a megyei kormányhivatal főigazgatója bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium között létrejött megállapodás alapján mostantól a kormányablakok is segítséget nyújtanak az Erzsébet-programra pályázóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!