Szeged és környéke

2014.02.04. 21:11

Nem ad haladékot Szeged Virág-ügyben

Szeged - Március végéig kért haladékot a Virág cukrászda kiürítésére György Sándor. Az önkormányzat nem ad haladékot.

Munkatársunktól

Január végéig ki kell pakolnia a Virágból a korábbi üzemeltetőnek. Ha ezt nem teszi meg [namelink name="György Sándor"], végrehajtást indít ellene a szegedi önkormányzat – adtuk hírül január közepén. A Szegedi Ítélőtábla tavaly december 4-én hozott jogerős döntése alapján György Sándornak az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül – állagsérelem nélkül elvihető ingóságaiktól kiürített állapotban – a város birtokába kell adnia a patinás cukrászdát.

Az önkormányzatot képviselő ügyvéd, [namelink name="Bene István"] január 16-án kapta kézhez az úgynevezett kiürítési per írásba foglalt ítéletét. Azt feltételeztük: ha György Sándor is ezen a napon kapta meg az ítéletet, akkor a bíróság döntése szerint január 31-éig a város birtokába kell adnia a Virág cukrászdát.

Ez nem történt meg.

Helyette a kiürítési perben György Sándort képviselő ügyvéd, [namelink name="Balsai Szabolcs"] levelet küldött Bene Istvánnak.

– A zord téli időjárásra hivatkozva Balsai Szabolcs ügyfele nevében azt kérte, hogy az önkormányzat március 30-áig adjon haladékot a Virág cukrászda kiürítésére – tájékoztatta lapunkat Bene István, aki egyeztetett az ügyben a város vezetésével. – Az önkormányzat ragaszkodik a jogerős ítéletben foglaltakhoz, nem ad haladékot. György Sándornak az ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül ki kell ürítenie és a város birtokába kell adnia a Virág cukrászdát – mondta Bene István.

Január 22-én határozott a Kúria a Virág cukrászda másik, úgynevezett ráépítési perében, de a döntésről nem adott tájékoztatást a bíróság sajtószóvivője. [namelink name="Banicz Erika"] lapunknak elmondta, nem teheti meg, hogy a sajtót hamarabb tájékoztatja a döntésről, mint ahogy a felek kézhez kapnák a határozatot. Így várhatóan február közepéig nem lehet tudni, hogy a Kúria elutasította a felülvizsgálati kérelmet, vagy új eljárás lefolytatására kötelezte a Fővárosi Törvényszéket.

A ráépítési per lényege: a korábbi közvetett tulajdonos, György Sándor előbb egyharmad tulajdonrészt, majd 300 millió forintot szeretett volna kapni az önkormányzattól, de a bíróság tavaly jogerősen elutasította valamennyi keresetét. Ezután fordult a Kúriához az ebben az ügyben Györgyöt képviselő ügyvéd, [namelink name="ifj. Lomnici Zoltán"].

* * *

A Virág Cukrászda-ügy

Feltúrtuk archívumunkat, s a cukrászda eladása kapcsán ezeket a cikkeket írtuk. Időrendben visszafelé haladunk.

Még egy nyár Virág cukrászda nélkül
Elutasította a bíróság György Sándor 300 milliós követelését
Virág-ügy: mint a rétes tészta
Virág-saga: ítéletre várva
Virág-saga: elsőfokon a városnak adott igazat a bíróság
Virág-per: pakolás után újabb halasztás
Virág-ügy - ismét elnapolva
Nyárra sem lesz Virág Szegeden?
Virág: folytatódik a jogi huzavona
Jogerősen a városé a Virág
Fellebbezett a bank Virág-ügyben
Ítélet a Virág cukrászda ügyében
Róka fogta csuka helyzetben a Virág cukrászda
Ma eldől a Virág cukrászda sorsa
Nyitott kérdések a bezárt Virágról
Bezárt a Virág cukrászda
Továbbra sem eladó a szegedi Virág cukrászda
Ötszáz napot élt a Casinó
Pénzbehajtók jártak a Virágban
Hervadófélben a Virág
Megmenekült a Virág cukrászda
IKV Rt. kontra Virág cukrászda Kft.
Tavasszal kinyílhat a Virág, ha György önként kipakol

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!