Szeged és környéke

2014.02.03. 13:30

Szelfiverseny: Gyurcsánnyal a csúcsra

Szeged – Politikussal pózolni menő, így összegezhetnénk a Nemzeti Szelfiverseny szegedi esélyesének történetét.

Munkatársunktól

Nemzeti Szelfibajnokságot hirdetett a 444.hu, amelyen egy szegedi fiatalember különleges önarcképpel tör a a csúcsra, és a harmadik legnépszerűbb jelenleg. [namelink name="Medvegy Gábor"] ugyanis nem cuki kiskutyával, gusztusos kajával vagy feszülő bicepsszel pózol versenyfotóján, hanem a volt miniszterelnökkel. – Először azt gondoltam, vicces lenne egy közös képet készíteni [namelink name="Gyurcsány Ferenc"]cel. Azután továbbszőttem a fejemben a gondolatot, hogy legyen szelfi, mert most az a menő – magyarázta a fiatalember, aki nem mindennapi körülmények között készítette el digitális önarcképét.

Menő?

Menő?
Az exminiszterelnök, aki jelenleg a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke ugyanis saját szakácskönyvét promótálta Szegeden. – Részt vettem már rezsifórumon is, és úgy gondoltam, meglátogatom a rezsiharc frontvonalának túloldalát is. Érdekelt, mi történik az ilyen rendezvényeken, és mi motiválja az egyes pártok rajongótáborát – beszélt annak az ötletnek a születéséről Gábor, amellyel azóta a szelfiverseny élmezőnyében tudhatja magát. – Éreztem, hogy ez a kép a 444 szelfiversenyre kívánkozik, de nem voltam benne biztos, hogy ilyen fogadtatásra talál. Haveri körben jót röhögünk rajta meg kiraktam a tumblr-emre, ott még páran derülnek rajta, majd kiderült, hogy szélesebb körben is vidámságot okozott. Egyébként is örülnék a verseny nyeremények – tette hozzá a szegedi esélyes.

De nem csak a felhasználókat szórakoztatja Gábor kreativitása. A cink.hu-n például a „mű" keletkezési körülményeit firtatják. „A nézőt először a jelenet mindent átható szomorúsága fogja meg. Mintha halottvirrasztáson lennénk, ahol a résztvevők között persze már többször is körbejárt a vodkás kulacs. Vajon a Mester vigasztalta a Tanítványt vagy fordítva?" írja az önjelölt műalkotás-elemző.

– Örülök, hogy megírta, mint egyszeri krónikás a pitypang nyílását – utalt a 15 perc hírnév jelenségére Gábor, aki továbbra is versenyben van. Ha az első hely még nem is, a győzelem már az övé, hiszen pár nap alatt a mémgyárat is megihlette szelfije.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!