Szeged és környéke

2014.02.15. 11:47

Villámjáték a Sajtófilmklubba: nyert páros belépőt?

Szeged – Hány litván filmet látott eddig? Naugye! Most itt az alkalom, hogy megnézze az egyik legjobbat! Akár úgy is, hogy nem is kell fizetnie érte! Nyert jegyet?

Delmagyar.hu

Az egyik legjobb litván thrillert vetítjük kedden a Sajtófilmklubban a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében. Ezúttal is öt páros belépőt sorsoltunk ki a velünk játszók között. Arra a kérdésre vártunk választ, melyik nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat a vetítendő Eltűnő hullámok című film. A helyes válasz a 2012-es Karlovy Vary fesztivál volt. Most az alábbi olvasóinknak kedvezett a szerencse:

Dióskáli László
G. Papp Éva
Molnárné Kovács Andrea,
Pál Ferencné
és
Simon Balázs.

Gratulálunk nekik! A nyerteseket sms-ben értesítettük. Ők ezzel az sms-sel valamint nevük és mobilszámuk bemondásával vehetik át tiszteletjegyüket negyed órával a vetítés megkezdése előtt a Belvárosi Mozi jegypénztárában. De várunk minden kedves érdeklődőt! A filmet kedvezményes árú, 650 forintos jeggyel bárki megnézheti! Kezdés este hatkor, jöjjön el, nézzünk együtt a moziban!


Korábban írtuk:
A Belvárosi Mozi és a delmagyar.hu februári Sajtófilmklubjában ezúttal egy litván thrillert vetítünk. És szokás szerint öt páros belépőt sorsolunk ki a velünk játszó szerencsések között. Azonban ahogy korábban is, nemcsak nekik forog majd a film: bárki eljöhet megnézni, a kedvezményes jegyár 650 forint. Várunk tehát mindenkit február 18-án 18 órától a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében! Jöjjenek, nézzünk együtt a moziban!

Eltűnő hullámok
színes, feliratos, litván thriller, 124 perc, 2012 (16 éven aluliaknak nem ajánlott)
rendező: [namelink name="Kristina Buozyte"]
szereplők: [namelink name="Marius Jampolskis"] (Lukas), [namelink name="Jurga Jutaite"] (Aurora), [namelink name="Frédéric Andrau"] (Jacques), [namelink name="Rasmante Burzaite"] (nővér), [namelink name="Arnoldas Eisimantas"] (Paulius), [namelink name="Brice Fournier"] (Thomas), [namelink name="Martina Jablonskyte"] (Lina).


Valószínűleg előfordult már, hogy arról álmodoztunk, hogy beférkőzhessünk egy másik ember tudatába, hogy megtapasztalhassuk, milyen az ideális kapcsolat. Egy laboratóriumban azzal kísérleteznek, hogy egy kómában fekvő beteg képzeletébe behatolva, vizuálisan is feltérképezzék az agy működését. A feladatra önként vállalkozó Lucast (Marius Jampolskis) csatlakoztatják rá az öntudatlan kísérleti alanyra, Aurorára (Jurga Jutaite), aki aztán olyan fantasztikus élményekkel ajándékozza meg a film főszereplőjét, amelyektől egy idő után képtelenség szabadulni, így Lucas újra és újra belép a kómában fekvő beteg tudatába. Már első alkalommal csókolózik, majd szeretkezik a nővel egy aranyfénnyel bevilágított üres tengerparti ház deszkapadlóján. Lucas az álom, a virtuális érzékelés és a lány hatása alá kerül, a kísérlet kicsúszik a tudományos keretek közül.

Eltűnő hullámok - előzetes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!