Szeged és környéke

2014.03.13. 22:45

A KÉSZ és az ELI

Szeged - A NAV megállapítása szerint indokolt volt a MI-BE Alfa Kft. – a KÉSZ csoport tagja – által elvégzett önrevízió – tudtuk meg a KÉSZ csoport szóvivőjétől.

Munkatársunktól

Mint többször megírtuk, a 27 milliárdos szegedi lézeres nagyberuházás (ELI-ALPS) január végén lezárt pályázatán a KÉSZ, valamint a Strabag–Swietelsky alkotta konzorcium volt versenyben, a konzorcium drágább ajánlata nyert. A KÉSZ Építő Zrt. jogorvoslati kérelmet nyújtott be a döntéssel szemben.

A KÉSZ ajánlatának elutasításában az ajánlatkérő vitatta a pénzügyi kapacitást nyújtó szervezet, a KÉSZ csoporttag MI-BE Alfa Kft. mérlegadatainak jogszerűségét. A Közbeszerzési Döntőbizottsághoz benyújtott jogorvoslati kérelem beadását követően a MI-BE Alfa Kft. ellen hatósági vizsgálat indult. A vizsgálat eredményeként a NAV által kiadott jegyzőkönyv szerint a MI-BE Alfa Kft. jogszerűen járt el, nemcsak lehetséges, de szükséges is volt az önrevízió elvégzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!