Szeged és környéke

2014.03.28. 20:50

Bartók-emlékszobát avattak a Tisza Hotelben

Szeged - Bartók-emlékszobát avattak ma Szegeden, a Tisza Hotel első emeletén, a tükörterem mellett, ahol a 133 éve született világhírű komponista pályafutását, műveit és a szállodában 1910 és 1939 között adott hat koncertjét elevenítik fel fotók, dokumentumok segítségével.

Munkatársunktól

A hotel kezdeményezésére emlékünnepséget is tartottak, amelyen [namelink name="Binder Norbert"], az SZTE ZMK zongorista hallgatója a Táncszvitet játszotta, [namelink name="Ordasi Péter"] vezényletével fellépett a Bartók Béla Női Kar, [namelink name="Péter László"] professzor pedig előadásában azt hangsúlyozta: a zeneszerzőt, zongoramuvészt és zenetudóst Balázs Bélának is köszönhetően különleges kapcsolat fűzte Szegedhez, a főváros után legtöbbször itt adott koncertet. A mai világban, amikor a valódi kulturális értékek háttérbe szorulnak, becsülendő, hogy van egy város, van egy szálloda, amely fontosnak tartja, hogy megőrizze Bartók Béla emlékét – mondta [namelink name="Vásárhelyi Gábor"] építész, a komponista szerzői jogainak örököse. Az emlékszoba máris egy korabeli Bartók-fotóval gazdagodott: [namelink name="Németh Olivérné"] nyugalmazott énektanár, szakfelügyelő ajánlotta fel – még mesterétől, Szeghy Endrétől kapta.

Bartók-emlékszobát avattak a Tisza Hotelben. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!