Szeged és környéke

2014.03.12. 22:17

Bohácsnak el kellett távolítani a plakátját Újszentivánon

Szeged - Jogsértő Bohács Zsolt, a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltjének választási plakátja Újszentivánon – állapította meg a helyi választási bizottság. Bohácsnak ma 12 óráig el kell távolítania az út felett kifeszített politikai hirdetményét.

Munkatársunktól

Kifogást emelt [namelink name="Mészáros Tamás"] a szegedi 1-es egyéni választókerületi választási bizottságnál [namelink name="Bohács Zsolt"], a szegedi 1-es körzet Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltjének választási plakátja miatt. A politikai hirdetményt Újszentiván belterületén, a Felszabadulás és a Major utca sarkán, lámpaoszlophoz rögzítve feszítették ki a közút fölé. A helyi választási bizottság határozata szerint Bohács Zsolt ezzel megsértette a közúti közlekedésről szóló törvényt, amely kimondja: nem lehet választási plakát a gépjárművek közlekedésére szolgáló közút felett, közvilágítási oszlophoz rögzítve. A választási bizottság kötelezte a jogsértőt, hogy március 13-a, csütörtök 12 óráig távolítsa el a választási plakátot.

Az üggyel kapcsolatban az MSZP szegedi szervezete lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében felszólította Bohács Zsoltot, hogy tartsa be a fair play szabályait, és a kampányból hátralévő időben az általa megszavazott törvények szerint járjon el. Azt írták, „a Fidesz a választási rendszert megváltoztatta, és saját javára átírta, majd a választási kampányban a tisztességes verseny szabályait is felrúgta. Jogi szabályozással ugyanis megakadályozták még a kampány megkezdése előtt, hogy a pártok megjelenhessenek a közterületeken ingyenesen plakátjaikkal".
Bohács Zsolt érdeklődésünkre elmondta, a Fidesznek több száz segítője van, s vélhetően egyikük feszítette ki lelkesen a politikai plakátot a közút fölött Újszentivánon. – Tudom, hogy ez jogsértő, s miután erről tudomást szereztem, intézkedtem, hogy vegyék le a hirdetményt. Azóta már leszedték a plakátot – mondta Bohács Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!