Szeged és környéke

2014.04.11. 22:15

Fáklyákkal nyitott az egyiptomi kiállítássorozat

Szeged - Soha még ilyen nagy vállalkozásba nem fogott hazai és szegedi múzeum: három helyszínen rendez egyiptomi kiállítássorozatot a szegedi Móra.

Dombai Tünde

Az első részt péntek este fáklyás hangulatban nyitotta meg a Kass Galériában [namelink name="Solymos László"] alpolgármester és [namelink name="Liptay Éva"], a műtárgyakat kölcsönző Szépművészeti Múzeum egyiptológiai gyűjteményének vezetője. [namelink name="Fogas Ottó"] múzeumigazgató elmondta, szeretnék visszahozni a köztudatba ezt a kiállítóhelyet, újrapozicionálják.

Fáklyákkal nyitott az egyiptomi kiállítássorozat. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Kass János illusztrációiból és rézkarcaiból Kass – Ókor címmel [namelink name="Feledy Balázs"] művészeti író nyitotta meg a tárlatot. A színvonalas alkotások szintén egyiptomi témájúak, jól kiegészítik a berendezett sírkamra világát.

A negyedik beszédet egy fáklyatartó fiú összeesése zavarta meg. Ő helyszínen segítséget kapott, de a biztonság kedvéért mentő jött érte és a kórházba szállította. Este 9 óra előtt még folyamatos volt a sor a bejutni akarókból a Kass Galéria előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!