Szeged és környéke

2014.04.25. 23:39

Nyílik a kalandpark a Laposon

Szeged - 150 akadályos kötélpályával, játszóvárral, mászófalakkal és lövészpályával várja a vendégeket a szegedi Laposon május 10-én nyíló kalandpark. Tavaly az árvíz miatt nem készülhetett el teljesen.

Vida-Szűcs Imre

Már az utolsó simításokat végzik Szegeden a Laposon. A hullámtér fás területén nyílik a tervek szerint május 10-én a Tisza-parti Élmény- és Kalandpark.

Nyílik a kalandpark a Laposon. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


– Olyan jók a terület adottságai, mintha az Isten is erre a célra teremtette volna – hallottuk Fejes Józseftől, a parkot üzemeltető Gasztro-Head Kft. vezetőjétől. Amikor bemutatta a majdnem kész kalandparkot, éppen táblákat tettek ki, amelyek felhívják a figyelmet: tilos felmászni az eszközökre.

– A fő attrakció egy 150 akadályos kötélpálya különféle nehézségi fokokkal. Van bébipályánk, ahol a kisgyerekek szülői felügyelet mellett, felszereléssel tudnak végigmenni. A gyerekpálya 140 centi alattiaknak szól a 140 centi testmagasság fölött kék, piros és fekete színek jelölik a nehézségi szinteket. Egy kollégánk, aki jól ismeri a kötélpályákat, már végigment rajta, neki három és fél óra kellett ehhez – mondta [namelink name="Fejes József"].

Quadok a gyerekeknek

– Még van egy közel másfél hektáros terület, amit ki kell tisztítanunk, oda kis quadokat akarok hozni. Távirányítósak lesznek, hogy a motorjukat a szülők le tudják állítani, ha a gyerek véletlenül elhibázna valamit. Más parkokban igen nagy igény van rá – mondta Fejes József a négykerekű kismotorokról.
Lesz még játszóvár csúszdákkal, négyoldalú mászófal és három úgynevezett majomfa várja a vendégeket, amelyekre fogantyúk segítségével lehet felmászni. Mindent animátor biztosít. Lövészpályát alakítanak ki, ahol íjakkal, airsoft puskákkal és légpuskákkal lehet majd lőni. Aki kényelmesebb elfoglaltságra vágyik, játszhat például az óriássakkal.

Már „ismerkedtek" a szegediek a területtel, rongálás is volt: valaki tüzet gyújtott a játszóvárban, de szerencsére nem égett le. Volt olyan, aki leesett a kötélpályáról, majd panaszkodott az önkormányzatnál. A területet az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól (ATIVIZIG) bérli a Gasztro-Head Kft. Ez a negyedik ilyen létesítményük, Balatonfüreden, Csopakon és Sopronban üzemeltetik a másik hármat.

– A tavalyi nyitást az árvíz akadályozta meg. A szerződésben az olvasható, hogy októberben mindent el kell bontani, ami 1 méter 60 centi alatt van, és a következő év márciusában ATIVIZIG-engedéllyel tudjuk visszatelepíteni. Tavaly a kiszolgáló épülettel nem végeztünk, ez egy 30 méter hosszú létesítmény bejárattal, büfével, vécével és eszköztárolóval – tudtuk meg a cégvezetőtől.

A balatonfüredi férfi egyszer rokonlátogatóban járt Szegeden, amikor meglátta a Lapost, és fejébe vette a kalandpark ötletét. Karszalagos belépővel lehet majd használni. A park 70 százalékos uniós támogatással valósult meg, nagyjából 74 millió forintos összköltségből. A belépődíj várhatóan 1500 forinttól indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!