Szeged és környéke

2014.04.18. 14:39

Szegedről is népszerűsítik a biciklikölcsönzést

Konferenciát rendeznek jövőre márciusban Szegeden, és az idei nyárra a tervek szerint elkészül a Citybike Szeged mobilalkalmazása.

Munkatársunktól

Támogatást nyert az Intelligent Energy Europe nevű pályázati kiíráson a Citybike Szeged szolgáltatás üzemeltetője, a Sund Magyarország Kft. tavaly novemberben. A pályázat célja a kerékpárkölcsönzési rendszerek népszerűsítése az Európai Unióban. A három évig tartó projekt az idén március 1-jén kezdődött – tudtuk meg Szabó Lászlótól, a Citybike Szeged projektmenedzserétől pénteken sajtótájékoztatón.

A szegedi kölcsönzési rendszer beépül az uniós Velocitta programba, együttműködésben Burgos, Padova, London és Krakkó hasonló szolgáltatóival. A pályázat fontos eleme többek között egy egységes európai weboldal létrehozása a kerékpárkölcsönzési rendszerekről, illetve mobiltelefonos alkalmazás kifejlesztése, amely segítségével a Citybike Szeged felhasználói hasznos információkat tudhatnak meg a regisztrációval és a kölcsönzéssel kapcsolatban. Az alkalmazás a tervek szerint nyárra készül el. 2015 márciusában Szegeden rendezik a Velocitta program soros konferenciáját, erre a résztvevő városok mellett Berlinből, Torinóból és Amszterdamból is érkeznek szakemberek, hogy tapasztalatokat cseréljenek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!