Szeged és környéke

2014.07.07. 20:50

Anyu-kád és Grill-csocsó

Szeged - Egymás hegyén-hátán porosodnak a használhatatlannak tűnő tárgyak a padlásán? Ládák? Magnókazetták? Régi háztartási gépek? Mielőtt végleg kidobna mindent, látogasson ki a Napfény Park Bevásárlóközpontba, és nézze meg, mihez lehet kezdeni a kiszuperált kincsekkel.

Kovács Kriszta

A Gondold újra! elnevezésű kiállítás egyik kulcsfigurája például az Anyu-kád. Ez a narancssárga, egy kisebb és egy nagyobb kádból álló installáció [namelink name="Jenei Barna Márton"] munkája, ahogyan a Grill-csocsó is – ez utóbbinál a szalonnára emlékeztető játékosokkal lehet kapura célozni.

A Lom-tár elnevezésű szobornál izgalmas ötletet kaphatunk arra, hogyan hasznosítsuk a különböző szekrényekből nyakunkon maradt kisebb-nagyobb fiókokat. A Könyvmegálló polcai ládákból lettek összetákolva, a székek előtte magazintornyokból és mosógépdobból készültek – tetszés szerinti színű párnával. A családi sílécgyűjteményből pedig könnyen összedobható egy dizájnos ruhafogas.

Anyu-kád és Grill-csocsó. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A Konkrét-Labor gumiabroncsokból készít gyerekjátékokat, de láttunk asztalt és fotelt is ebből az alapanyagból. Azt pedig valószínűleg senki nem hitte volna, hogy lámpát lehet készíteni bukósisakból, merőkanálból, régi kávédarálóból, de még sajtreszelőből is!

A szervezők és az alkotók is a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet, de a látványos installációkon túl olyan eszközök is megtalálhatók a kiállításon, amelyeket bárki kipróbálhat: ügyességi játékok bringából és lábasból, mágnessel és húslapáttal. Az akár házilag is elkészíthető szobrokat, játékokat otthon is meg lehet valósítani, a nyári szünetben biztos akad egy-két olyan nap, amikor együtt barkácsolhat a család.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!