Szeged és környéke

2014.07.20. 13:15

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász?

Szeged - A kánikula ellenére is sokan választották a Szegedi Vadasparkot hétvégi programnak. A családi napra kilátogatók részt vehettek az állatok etetésében is.

K. K.

– Nézzétek! Mik ezek? – kérdezte őszinte csodálkozással a 6 éves Gyurika az édesanyját, amikor meglátta a sörényes hangyászokat a Szegedi Vadasparkban. A Dél-Amerika ház lakóit joghurttal meg is etethették a gyerekek – csak az ujjuk hegyét kellett bedugni a meglehetősen csúnya állatok ketrecébe. A szombati családi napon játékos programokkal várták a dolgozók az érdeklődőket. A hétvégi nagy kánikula ellenére is sokan látogattak ki a Vadasparkba, hogy az árnyas fák alatt sétálgatva, zsiráfok és pingvinek társaságában töltsék az egész napot.

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász? - GALÉRIA


De nem csak a hangyászokat lehetett megetetni, az ormányos medvék is szívesen elfogadták a finom falatokat a látogatóktól, és az alpakák is kíváncsian lesték, ki az a sok ember körülöttük, és mikor kapják meg tőlük a napi betevőjüket. Etetés közben pedig sok érdekességet és hasznos információt hallhattak a gyerekek az állatokról és szokásaikról [namelink name="Pintér Tibor"] zoopedagógustól.

A fókáknak két fellépésük is volt. Mondhatjuk: hozták a kötelezőt – vígan lubickoltak és labdáztak a közönség szórakoztatására. Smilláék azt is megmutatták, milyen ügyesen játszanak új játékukkal, a sárga karikákkal is. A sorsoláson [namelink name="Vizi Márk"] nevét húzták ki a dolgozók, így a 11 éves fiatalember is résztvehetett a fóka-bemutatón.

Nyaldosta már az ujját sörényes hangyász? - GALÉRIA


Nem zárta be kapuit a Vadaspark estére sem – a ragadozók ugyanis napnyugta után élednek fel igazán. Azok, akik az állatkerti sétát választották szombat esti programnak, megnézhették, hogyan etetik a gondozók a rozsomákokat és az oroszlánokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!