Szeged és környéke

2014.08.27. 22:43

4 Csongrád megyei cég indíthat diplomamentő nyelvtanfolyamot

Szeged - De még nem nyilvános, hogy melyek ezek. Az egyik nyelviskola honlapja viszont már közzétette a tervezett tanfolyamokat.

Munkatársunktól

– A Diplomamentő program megvalósításában részt vevő felnőttképzési intézményekkel a keretmegállapodások megkötése még nem fejeződött be, ezt követően lesz nyilvánosságra hozható, hogy mely intézmények vesznek részt a programban. Terveink szerint Csongrád megyében 4 képző intézménnyel kívánjuk megkötni a keretmegállapodást. Ezek között van helyi képző intézmény is – közölte [namelink name="Pákozdi Szabolcs"], a Diplomamentő programot lebonyolító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nkft. ügyvezetője hétfőn.

Megírtuk: kevés sikerrel pályáztak a szegedi nyelviskolák a programban való részvételre. Egy kivételt találtunk, a Minerva Bridge Kft.-t, amely a honlapján már közzétette a tervezett tanfolyamokat.

A Mátrix Nyelviskola vezetői például érthetetlennek tartják, miért nem jobbak a 8-10 éve működő, nagyobb tapasztalatú képző intézmények.

Az Opten céginformációs adatbázisából megtudtuk, a Szeged, Bíbic utcai székhelyű Minerva Bridge Kft.-t tavaly alapították 1 és 3 millió forint közötti alaptőkével. 2013-ban a nettó árbevételük 35 millió 499 ezer forint volt. A cég internetes oldaláról az is kiderült, a nyelvoktatáson kívül szakmai és általános képzéseket is kínálnak magánszemélyek és cégek számára.

A motorfűrész-kezelő képzéstől az ECDL-felkészítőn át a hulladékgyűjtő és -szállítóig sokfélét oktatnak. Kerestük telefonon a Minerva ügyvezetőjét, Kőfalvi Kingát, de nem értük el, kollégája szerint „nagyon elfoglalt mostanában". E-mailben is feltettük kérdéseinket, szerettük volna megtudni, hogy szerinte minek köszönhető, hogy sikeresen pályáztak a Diplomamentő programra. Eddig nem válaszolt.

Pákozdi Szabolcstól is csupán annyit tudtunk meg az elbírálásról, hogy „a képző intézmények pályázatainak kiválasztása és értékelése az ajánlattételi felhívásban foglaltak szerint történt".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!